USL cere MAE să reacţioneze ferm la noua campanie discriminatorie îndreptată împotriva românilor

Epoch Times România
08.02.2012

Uniunea Social Liberală cere o reacţie imediată din partea Ministerului Afacerilor Externe şi o poziţie a ambasadorului Olandei la Bucureşti, având în vedere apariţia unei noi campanii defăimătoare la adresa muncitorilor români în această ţară.

Potrivit unui comunicat al USL transmis miercuri AGERPRES, reprezentanţii Uniunii atrag atenţia asupra faptului că iniţiativa partidului olandez condus de Geert Wilders (PVV) de a lansa o campanie împotriva muncitorilor români, bulgari şi polonezi este absolut inadmisibilă şi reprezintă un primejdios act de discriminare.

USL cere Ministerului român al Afacerilor Externe să aibă o reacţie fermă şi imediată cu privire la această campanie îndreptată împotriva cetăţenilor români.

De asemenea, USL îi solicită ambasadorului Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, să precizeze dacă punctul de vedere al PVV este asumat şi de Guvernul olandez, având în vedere faptul că partidul care a iniţiat această acţiune susţine actuala coaliţie de guvernare din această ţară, se mai precizează în comunicat.

Conform comunicatului de presă, recent, gruparea politică olandeză Partij voor de Vrijheid (Partidul pentru Libertate), susţinătoare a coaliţiei de guvernare din Olanda, a lansat o platformă online prin intermediul căreia cetăţenii pot depune plângeri împotriva imigranţilor români, bulgari şi polonezi. Totodată, site-ul de internet conţine o serie de afirmaţii discriminatorii şi defăimătoare la adresa muncitorilor străini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor