USL cere Curţii Constituţionale să ţină cont de datele de la recensământ

Reprezentanţii USL au cerut magistraţilor de la Curtea Constituţională să ţină cont de datele de la recensământ atunci când vor lua o decizie privind validarea referendumului de pe 29 iulie.
Magistraţi ai Curţii Constituţionale la Palatul Cotroceni, iunie 2012 (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
31.07.2012

Reprezentanţii USL au cerut magistraţilor de la Curtea Constituţională să ţină cont de datele de la recensământ atunci când vor lua o decizie privind validarea referendumului de pe 29 iulie.

USL a solicitat să se aibă în vedere un cvorum care armonizează datele de la Institutul Naţional de Statistică şi cele de la MAI, apreciind că o hotărâre a CC bazată pe un cvorum excesiv, respectiv pe "România ipotetică", şi nu pe "România reală", va adânci criza politică.

"Curtea Constituţională trebuie să-şi dea decizia cu referire la cvorumul indicat de lege în condiţiile în care acest cvorum trebuie să armonizeze datele INS, datele pe care le deţine MAI privind persoanele care şi-au pierdut temporar dreptul de vot din cauza buletinelor care nu au fost reînnointe, care trebuie pus de acord cu deciziile instanţelor judecătoreşti privind pierderea capacităţii de vot pentru diferite categorii, fie care au pierdut dreptul de a vota în urma sentinţelor judecătoreşti, fie persoane care nu au capacitatea acestui exerciţiu de voinţă", a declarat, marţi, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian.

El a spus că trebuie armonizate toate informaţiile, pe motiv că "Orice decizie dată în baza unei Românii ipotetice, statistice, care nu e în concordanţă cu România reală, ar putea duce la o concluzie riscantă pentru societatea românească, în care România reală să nu se simtă reprezentată prin datele care întemeiază această decizie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor