Urşii panda chinezi vor avea un „reality” al lor, după modelul Big Brother

Urşi panda uriaşi într-o rezervaţie din China.
Urşi panda uriaşi într-o rezervaţie din China. (STR / AFP / Getty Images)

Urşii panda, una dintre speciile cu cel mai mare risc de dispariţie, vor avea de acum înainte un canal de televiziune care, după modelul Big Brother, va înregistra activităţile lor timp de 24 de ore din 24, a anunţat luni televiziunea de stat chineză, potrivit EFE.

'Canalul urşilor panda uriaşi', care, pentru moment, este disponibil numai pe internet (ipanda.com), se va realiza pe baza unor imagini obţinute de 28 de camere instalate în principala rezervaţie de cercetare şi creştere pentru aceşti urşi, situată în oraşul Chengdu (centrul ţării).

Spectatorii vor putea opta pentru imagini luate în şase spaţii, inclusiv unul în care sunt crescuţi puii panda şi unul unde se află puii gemeni.

Canalul va începe să emită oficial în luna august, însă şi-a început deja operaţiunile în mod experimental în ultimele săptămâni. Site-ul a atras circa 15.000 de vizitatori.

Este posibil ca acest canal să ofere imagini ale urşilor Po şi De De, născuţi la grădina zoologică din Madrid şi care în luna mai au fost duşi în China pentru a sta acolo în permanenţă.

Ursul panda, care în stare sălbatică se poate întâlni numai în China, riscă să dispară din cauza reducerii pădurilor de munte în care trăieşte, fapt ce a produs endogamia în cadrul speciei şi, cu aceasta, mari dificultăţi de reproducere.

În prezent trăiesc circa 1.600 de exemplare ale speciei în stare sălbatică, cărora li se adaugă alte 210 în captivitate, între care 150 se află în rezervaţia Chengdu, unde urşii panda vor fi observaţi de acum de camere şi spectatori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură