UPDATE: PSD cere amânarea dezbaterii parlamentare pe Codului Fiscal. Liberalii nu au niciun fel de obiecţii. UNPR, de acord şi ei

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.08.2015

UPDATE: Liderul UNPR, Gabriel Oprea s-a declarat şi el de acord cu amânarea discuţiilor din Parlament pe Codul Fiscal, susţinând că este normal ca după întâlnirea tehnică a reprezentanţilor partidelor să urmeze discuţii la nivelul liderilor, relatează Mediafax.

"Nu pot să spun altceva decât ce a spus colegul meu, domnul preşedinte Dragnea. Au fost discuţii tehnice între specialişti. Şi UNPR a susţinut că e nevoie de discuţii tehnice între partide, urmează să ne întâlnim şi cu colegii din opoziţie, la nivel de preşedinţi de partide parlamentare, şi să luăm o decizie politică", a declarat Oprea, întrebat despre amânarea discuţiilor pe Codul fiscal anunţată de preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

* * *

UPDATE: width= Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că liberalii nu au niciun fel de obiecţie faţă de propunerea lui Liviu Dragnea, de a se amâna votul asupra Codului Fiscal pentru sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Potrivit HotNews, Gorghiu a declarat că se "bucură" de anunţul lui Dragnea, în condiţiile în care majoritatea PSD din comisiile parlamentare a inceput să voteze împotriva acordului pe tema Codului Fiscal la care ajunseseră liderii partidelor parlamentare.

"Cred ca aceasta dezbatere suplimentară şi discuţia politică cu toţi liderii partidelor politice parlamentare ar aduce o limpezire suplimentară pe o temă extrem de importantă, cum este Codul Fiscal", a declarat Alina Gorghiu, într-o intervenţie telefonicî la Digi 24.

Reamintim că, în pofida acordului atins joi de partide în cadrul dezbaterilor pe tema Codului Fiscal, luni, senatorii Comisiei economice, industrii şi servicii precum şi cei din Comisia de Transporturi au dat aviz negativ cererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind noul Cod Fiscal

UPDATE. Preşedintele interimar al PSD a declarat că partidul pe care îl reprezintă nu poate lua încă o decizie politică pe Codul Fiscal şi a cerut amânarea votului asupra modificărilor aduse noului cod.

"Important este să măsurăm de două ori şi să tăiem o singură dată. Am luat această decizie în urma unei discuţii în coaliţie. Nu putem lua astăzi o decizie politică. Este o decizie importantă pentru viitorul şi stabilitatea ţării. Propunem o întâlnire cu liderii partidelor politice joi. Votul se va da în sesiunea normală", a declarat Dragnea, citat de Realitatea.net.

* * *

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a propus amânarea Codului Fiscal, trimis în Parlament pentru reexaminare, cu o săptămână pentru că ar trebui continuate discuţiile, potrivit unor surse, informează B1 TV.

Propunerea lui Liviu Dragnea a fost făcută în cadrul şedinţei de coaliţie, dinaintea şedinţei PSD unde ar urma să se discute acest aspect. Coaliţia ar fi de acord cu aceasta.

Dragnea declara că acum nu există o soluţie, ci mai degrabă o propunere. De altfel, până acum, trei comisii de specialitate din Parlament au dat aviz în ceea ce priveşte cererea de reexaminare, două votând negativ, PSD având majoritate în acestea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor