UPDATE: Probleme în familia lui Traian Băsescu. Nepotul şi ginerele, în aceeaşi zi la DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Nepotul fostului preşedinte Băsescu, Dragoş Băsescu, a fost adus miercuri dimineaţă cu mandat la sediul DNA, pentru audieri. După aproximativ două ore, la DNA a fost adus şi ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, relatează Realitatea.net. Ambii membri ai familiei fostului preşedinte sunt cercetaţi în dosarul lui Lucinschi.

Conform unor surse judiciare citate de Realitatea, Dragoş Băsescu ar fi suspectat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut de la omul de afaceri Sandu Staicu un milion de euro, cu ajutorul unui complice, pentru a-i rezolva problemele judiciare de la DIICOT, cunoscând persoane din domeniul justiţiei.

Dragoş Băsescu ar fi pretins iniţial 500.000 de euro pentru ca Staicu să nu fie arestat preventiv în urma contestaţiei DIICOT şi încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

"În data de 13.03.2014 Staicu Sandu a stabilit o întâlnire cu DRAGOŞ BĂSESCU la Clubul Pescariu în jurul orelor 17:00, locaţie ce-i fusese indicată de NISTOR CIPRIAN. Când a ajuns la locaţie , NISTOR CIPRIAN i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei. Intrând în incintă, aceştia s-au întâlnit la vestiar şi cu DRAGOŞ BĂSESCU care i-a remis un slip de baie lui Staicu Sandu apoi s-au deplasat în zona de SPA şi au intrat împreună într-o saună, ocazie cu care CIPRIAN NISTOR şi DRAGOŞ BĂSESCU i-au dat să citească o listă cu nume de firme şi de persoane pe care Staicu Sandu le-a recunoscut ca fiind prezente în dosarul penal în care fusese reţinut, listă cu date din dosar ce i-a fost prezentată pentru a-l convinge că au acces la dosar şi că au posibilitatea de a influenţa evoluţia acestuia. Tot cu această ocazie DRAGOŞ BĂSESCU a pronunţat numele procurorului de caz." susţin procurorii.

Potrivit sursei citate, Staicu Sandu ar fi refuzat propunerea, afirmând că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen.

Drept urmare, nepotul preşedintelui i-a spus că are o soluţie, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care Staicu urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar, pe o perioadă de până la 2 ani.

"Contractul trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, anume KPMG, pentru a nu trezi suspiciuni", arată procurorii.

Dragoş Băsescu este fiul fratelui fostului şef al statului, Mircea Băsescu şi este proprietarul unei firme de consultanţă cu central în Sectorul 1 din Capitală. Acesta a avut mai multe probleme cu Fiscul în ultima perioadă.

Firma de consultanţă a nepotului lui Traian Băsescu a fost somată, anul trecut, de două ori de Fisc pentru a-şi plăti datoriile la bugetul de stat, mai relatează Realitatea.net.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne