UPDATE Fotbalistul Cristi Munteanu,condamnat de CAB la cinci ani închisoare în dosarul furtului unei maşini de lux

Epoch Times România
07.12.2012

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis vineri condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare a fotbalistului Cristi Munteanu, pentru complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune, iar pe fotbalistul Silviu Mărgăritescu, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul furtului unui autoturism de lux.

"Dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor din două infracţiuni de tăinuire (...) într-o singură infracţiune de complicitate la tentativă la infracţiunea de înşelăciune. (...) Condamnă pe inculpatul Munteanu Cristian Marian la o pedeapsă principală de cinci ani închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi (...), ca pedeapsă complementară", arată CAB în minuta sentinţei.

De asemenea, judecătorii l-au condamnat pe Silviu Andrei Mărgăritescu la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de opt ani.

Alături de cei doi a mai fost condamnat David Cosmin Rotundu, la o pedeapsă de zece ani şi şase luni închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, ca pedeapsă complementară.

Ceilalţi inculpaţi din dosar rămân cu pedepsele stabilite de Tribunalul Bucureşti (TB).

"Aplică inculpaţilor Magherescu Alexandru Cristian Mircea, Magherescu Mihai Cosmin, Enache Cristinel Antonio, Radu Adrian Mihai, Treveleanu Bogdan, pe lângă fiecare pedeapsă principală aplicată prin sentinţa penală apelată, cum şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, pedeapsa accesorie a interzicerii unor drepturi. Înlătură măsura confiscării speciale, de la inculpatul Magherescu Alexandru Cristian Mircea, a autoturismului marca Audi A 8 (...) şi dispune restituirea acestuia către apelanta parte civilă SC Siluten Doris Company SA", se mai arată în sentinţă.

Decizia poate fi atacată cu recurs.

Foştii jucători ai echipei de fotbal Dinamo Bucureşti Andrei Mărgăritescu şi Cristian Munteanu au fost condamnaţi pe 26 aprilie de Tribunalul Bucureşti la trei ani şi, respectiv, cinci ani închisoare, în legătură cu furtul unui autoturism de lux.

Cristian Munteanu este acuzat de complicitate la tentativa de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave iar Andrei Mărgăritescu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

În acelaşi dosar, TB l-a mai condamnat pe fondatorul centrului medical Doris, Alexandru Magherescu, primul proprietar al maşinii, la şapte ani închisoare cu executare.

Au mai fost condamnaţi Cosmin Magherescu (fratele medicului) - cinci ani, Adrian Mihai Radu - cinci ani, Bianca Radu - doi ani sub supraveghere, David Rotundu - şapte ani, Cristinel Anton Enache - şapte ani, Cătălin Teodor Băleanu - cinci ani, Bogdan Preveleanu - şase ani de închisoare.

Tribunalul Bucureşti a mai dispus confiscarea autoturismului Audi A8, proprietatea lui Alexandru Magherescu, precum şi reţinerea sumelor de 15.000 de euro de la David Rotundu, 8.000 de euro de la Cristinel Anton Enache, 7.000 de euro de la Cătălin Băleanu şi 1.000 de euro de la Radu Adrian.

Hotărârea Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel.

Procurorii susţin că medicul Alexandru Magherescu a achiziţionat în leasing un autoturism marca Audi A8 şi s-a înţeles cu prietenul său Cristinel Anton Enache să-i găsească un cumpărător, după care să declare la Poliţie că maşina i-a fost furată, pentru a încasa prima de asigurare.

Cristinel Anton Enache a luat legătura cu membrii unei reţele de hoţi de maşini, care au reuşit să-i plaseze maşina fotbalistului Cristian Munteanu.

Fotbalistul a reuşit, cu complicitatea unora dintre membrii reţelei, să întocmească acte "în regulă" maşinii.

La începutul anului 2011, Munteanu i-a vândut autoturismul colegului său de la Dinamo Andrei Mărgăritescu.

Procurorii susţin că fotbaliştii sunt "dobânditori de drept ai unei maşini furate", despre care "aveau în mod clar cunoştinţă că face obiectul unei infracţiuni de furt".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor