Unul dintre presupuşii terorişti de la Burgas are profil pe Facebook (presă)

Epoch Times România
30.07.2013

Libanezul cu paşaport australian, Meliad Farah, acuzat de autorităţile bulgare că ar fi unul dintre cei doi presupuşi complici responsabili de atentatul antiisraelian, comis în staţiunea Burgas la 18 iulie 2012, are un profil activ în reţeaua de socializare Facebook, scrie marţi cotidianul sofiot 24 Ceasa, care citează publicaţii din Israel şi SUA. Pe Facebook sunt cel puţin trei profiluri pe numele Meliad Farah, folosite inclusiv luni, susţine site-ul The Long War Journal din Statele Unite.

Pe unul dintre profiluri scrie că utilizatorul a absolvit Universitatea Internaţională din Liban şi că locuieşte în Australia. Potrivit unor informaţii apărute în presă, permisele de conducere false folosite de terorişti în Bulgaria au fost imprimate la Universitatea Internaţională din Liban. Pentru anchetatori acest fapt a reprezentat o confirmare că autorii atentatului sunt membri ai mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Anchetatorii presupun că Farah a asamblat bomba care a ucis cinci turişti israelieni, un şofer bulgar şi unul dintre terorişti pe aeroportul internaţional de la Burgas. Din profilul pe Facebook al lui Farah se vede că libanezul a intrat în contact cu femei din Bulgaria. Pe niciunul dintre profiluri însă nu este vreo fotografie identică cu cea publicată săptămâna trecută de poliţia bulgară, precizează sursa citată.

Potrivit Ministerului de Interne bulgar, Meliad Farah are 32 de ani şi este cetăţean australian cunoscut şi sub numele Hussein Hussein. Ceea ce se mai ştie despre el este că a închiriat o maşină din staţiunea Ravda, folosind un permis de conducere fals pe numele americanului Bryan Jameson. Anchetatorii cred că acesta a venit în Bulgaria la 28 iunie 2012 cu trenul de la Varşovia, alături de Hassan el Hajj Hassan, 25 de ani, de cetăţenie canadiană, precum şi de atacatorul care şi-a pierdut viaţa în atentat, ucigând în acelaşi timp cinci turişti israelieni şi un şofer bulgar.

Elementele strânse în ancheta privind atentatul de la Burgas au contribuit la decizia Uniunii Europene din 22 iulie de a înscrie aripa înarmată a Hezbollah pe lista neagră a organizaţiilor teroriste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor