Universitatea Cluj, victorie la limită în faţa formaţiei Chindia Târgovişte

Gruparea clujeană a obţinut maximul de puncte din duelul cu Chindia, duminică, pe teren propriu, duel din cadrul etapei cu numărul 11 a Superligii. A punctat Lorand Fulop.
(Getty Images)

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a câştigat partida cu Chindia Târgovişte, duminică, pe teren propriu, la Mediaş, în etapa a 11-a a campionatului intern.

Unicul gol al partidei a fost înscris, după revenirea de la vestiare, de Lorand Fulop (63). Pentru gazde aceasta este a doua victorie consecutivă.

"Trebuie să fim mai puternici. Am spus înaintea jocului că nu m-am speriat deloc, că ştiam că jucătorii care intră o să facă un joc bun. Trebuie să-i felicit că nu au cedat niciun moment. Am avut o discuţie cu băieţii în vestiar şi le-am spus că trebuie să atacăm mai mult după ce am marcat. Asta a fost singurul reproş pe care l-am adus în această seară.

Au dat tot ce au putut pe un teren foarte, foarte rău. Din păcate, aici la Mediaş era mereu un gazon bun. Am încercat să jucăm. O mai spun o dată, trebuie să-i felicit pe jucători pentru efortul fantastic. Cred că i-am făcut fericiţi pe suporteri în această seară. Mi-aş dori să câştigăm mai lejer, să stăm mai liniştiţi pe final.

Era stabilit înainte jocului ca Fulop şi Vlădoiu să intre la pauză. Indiferent de rezultat, pe amândoi trebuia să-i introduc la pauză, aşa cum le-am promis înainte de joc, aşa a fost strategia", a spus tehnicianul Eugen Neagoe.

"Am încercat să revenim în joc şi am aruncat toţi jucătorii de atac pe care îi aveam. A fost o primă repriză liniştită, fără faze de poartă. În a doua repriză am intrat foarte bine, am avut două ocazii foarte mari, am luat gol la singura lor ocazie de gol. Apoi, am dominat finalul de meci.

Nu sunt multe de zis. S-au dăruit, au înţeles că era o şansă mare de a câştiga puncte astăzi. Nu am reuşit şi, din păcate, uitaţi-vă în ce situaţie suntem. Cred că se vor lua unele măsuri. Mai mult ca sigur. Da, ultimul meci. Avusesem ultimatum. Dacă reuşeam să câştig aici, cred că aş fi continuat. Aşa nu văd... Echipa parcă e blocată în faţa apărării adverse.

Am avut extrem de multe ocazii, dar nu am reuşit să câştigăm. Astăzi chiar nu sunt supărat. Au respectat ceea ce le-am cerut. Ocazii am avut, n-aş avea ce să le spun. Poate lipsa norocului ar fi ca şi minus, dar au nevoie de un declic.

Aceştia suntem. Băieţii au nevoie de încredere. După atâtea rezultate negative este un blocaj mental. Uitaţi-vă că în situaţii clare, deciziile sunt eronate. Sunt convins că pot reuşi. Au nevoie de o victorie", a declarat la rândul său Adrian Mihalcea, conducătorul principal de joc al Chindiei.

După 11 runde, Universitatea Cluj a urcat, cel puţin provizoriu, pe locul 13, cu 10 puncte.

De partea cealaltă, Chindia ocupă ultima poziţie în clasament, cu doar trei puncte acumulate, fiind singura echipă fără victorie din Superliga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport