Unii şoferi australieni de tir ameninţă cu blocarea autostrăzilor ca protest la restricţiile impuse de autorităţi în pandemie

Arestări în Sydney, la protestul anti-blocare, 21 august 2021
Arestări în Sydney, la protestul anti-blocare, 21 august 2021 (David Gray/AFP via Getty Images)

După ce australienii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor de blocare a ţării - cel mai recent în weekend - unii şoferi de camioane australieni amieninţă că vor bloca traficul pe fiecare autostradă importantă din întreaga ţară şi au sfătuit oamenii să-şi „facă provizii de alimente”.

Potrivit Daily Mail, un şofer de tir a declarat, într-un videoclip, că şoferii de camioane „intenţionează să blocheze ţara” pentru a „înlătura guvernul de rahat” pe 31 august, începând cu ora 9 a.m.

Citiți și Guvernul local din Sydney blochează complet oraşul pentru a nu permite un protest antiblocare

El a susţinut că lanţurile de aprovizionare vor fi în curând întrerupte şi i-a îndemnat pe australieni să se aprovizioneze cu alimente pentru a avea provizii în următoarele câteva săptămâni.

A fost lansată o pagină GoFundMe pentru a sprijini financiar şoferii de tir, care se pregătesc să înceapă o grevă marţi, 31 august, de la ora 9:00, cu obiectivul ambiţios de a „bloca fiecare autostradă în acelaşi timp”, potrivit Daily Mail.

Potrivit bărbatului, şoferii de camioane au discutat cu oameni "din întreaga lume" şi au colaborat cu veterani de război pentru a desfăşura protestul.

Citiți și Consiliu municipal australian împuşcă toţi câinii dintr-un adăpost pentru a menţine restricţiile de mişcare

Nu se ştie câţi şoferi de camioane sunt implicaţi în eveniment, totuşi şoferii de camioane din întreaga lume au postat sfaturi online cu privire la modul de a împiedica eventuale eforturi ale autorităţilor de a remorca camioanele de transport.

O pagină GoFundMe, care acum a fost eliminată, a strâns aproape 4.000 USD.

Dacă protestul va avea într-adevăr loc, nu va fi prima dată când tiriştii blochează drumurile pentru a protesta împotriva restricţiilor pandemice. Luna trecută, mai multe camioane au protestat împotriva închiderii temporare a construcţiilor din Sydney, parcându-şi vehiculele pe autostradă şi claxonând.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe