Consiliu municipal australian împuşcă toţi câinii dintr-un adăpost pentru a menţine restricţiile de mişcare

Adăpost, refugiu, adopţii de câini.
Adăpost, refugiu, adopţii de câini. (Epoch Times România)
A.P.
23.08.2021

Un consiliu municipal australian a împuşcat mai mulţi câini care aşteptau adopţia într-un adăpost pentru a împiedica voluntarii să încalce restricţiile privitoare la libertatea de mişcare pentru a-i lua, săptămâna trecută în oraşul Cobar, statul New South Wales, potrivit Sydney Morning Herald, care citează Biroul administraţiei locale.

„Consiliul a decis să ia această acţiune pentru a-şi proteja angajaţii şi comunitatea, inclusiv populaţiile aborigene vulnerabile, de riscul transmiterii COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei guvernamentale.

Potrivit relatărilor presei, voluntarii adăpostului pregătiseră măsuri stricte de siguranţă anti-COVID pentru a se ocupa de câini - dintre care o femelă tocmai făcuse pui.

„Suntem profund îngrijoraţi şi complet consternaţi de această împuşcare a câinilor şi respingem în totalitate justificările inacceptabile ale consiliului, conform căruia această crimă a fost întreprinsă ca parte a unui plan de siguranţă anti-COVID”, a declarat Lisa Ryan, managerul regional de campanie al organizaţiei Animal Liberation, pentru Sydney Herald.

New South Wales, cel mai populat stat australian, a reintrat într-un blocaj strict în urmă cu două săptămâni, în timp ce oficialii au desfăşurat armata şi au ameninţat că vor merge „din uşă în uşă” pentru a impune restricţii obligatorii COVID şi teste asupra australienilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor