Ungureanu: Imi doresc ca acest consiliu consultativ - sfat de înţelepţi, să nu se dizolve

Epoch Times România
03.05.2012

La bilanţul activităţii Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri, înfiinţat în urmă cu o lună, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că speră ca acest for să îşi constinuie activitatea, nu neapărat pe lângă Executiv, comparându-l în context cu un sfat al înţelepţilor.

Consiliul consultativ pentru mediul de afaceri, supranumit la prima reuniune „guvernul din umbră” al României, a primit un nou calificativ joi, din partea premierului Ungurenau, cel care l-a asemănat cu „un sfat al înţelepţilor”.

De la reuniune au lipsit Mihai Rohan, cel care remarca, în prima şedinţă, că membrii consiliului sunt „guvernul din umbră”, dar şi Mariana Gheorghe. La întâlnire au participat 20 de oameni de afaceri.

„Mă bucur cu mândrie că acest proiect a luat fiinţă şi s-a dovedit viabil pe durata mandatului meu ca prim ministru. Ce îmi pot dori este că acest consiliu - sfat de înţelepţi, laborator de idei, cum doriţi să îi spuneţi - nu se va dizolva, ci va continua să existe măcar ca reprezentant asociativ al mediului privat de afaceri, nu neapărat pe lângă Guvern. Singura părere de rău este că nu am apucat să pun în aplicare propunerile dumneavoastră”, a declarat premierul Ungureanu, la începutul şedinţei, în prezenţa presei.

Radu Timiş a arătat, în context, că „trebuie să fim optimişti că aceste idei ar putea fi materializate, aplicate de viitorul executiv”. „Totul este ca viitorul executiv să înţeleagă că aceste idei au în spate foarte multă experienţă profesională”, a replicat Ungureanu. „Să sperăm că acest efort nu cade în gol”, a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor