Ungureanu, despre Ponta: Este undeva între grădiniţă şi şcoala primară în materie de relaţii internaţionale

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a criticat dur pe Victor Ponta, despre care a spus că este undeva "între grădiniţă şi şcoala primară în materie de relaţii internaţionale" şi a făcut o previziune despre viitorul carierei lui ca politician, într-un interviu acordat evz.ro.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
05.09.2012

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a criticat dur pe Victor Ponta, despre care a spus că este undeva "între grădiniţă şi şcoala primară în materie de relaţii internaţionale" şi a făcut o previziune despre viitorul carierei lui ca politician, într-un interviu acordat evz.ro.

"Eu sunt convins că dl. Ponta vorbeşte cu sine în primul rând, ori de câte ori încearcă să critice pe cineva se uită mai întâi în oglindă să vadă dacă este încântat cu sine. Dl. Ponta, în accepţiunea largii sale experienţe diplomatice şi de politică internaţională, nu ţine cont de absolut nimic pentru că nici nu înţelege ceva din ceea ce se întâmplă în politica internaţională. Este convins că dacă primeşte o critică din străinătate e un atac la persoană. Nu înţelege de fapt că este un semn de îngrijorare la adresa drumului pe care această ţară, ţara noastră îl are (...)", a declarat Ungureanu.

El a mai spus despre Ponta că nu reuşeşte nici măcar să fie european.

"Domnul Ponta nu este nici măcar eurosceptic. Nu reuşeşte să fie european. Abia în momentul în care eşti european poţi să fii pro-european până la integrarea absolută, federalist, sau eurosceptic. Unul dintre cazurile remarcabile de euroscepticism profund în Europa este cel al preşedintelui Republicii Cehe, domnul Klaus, care este un mare economist şi al cărui euroscepticism este construit pe raţionamente economice greu de demontat. Pe domnul Ponta nu vreau să-l suspectăm de atâta elaborare. Domnul Ponta este undeva între grădiniţă şi şcoala primară în materie de relaţii internaţionale şi dacă îmi pare rău de ceva este ca domnul Corlăţean, care este un ministru de externe nou, şi care are habar de ce înseamnă diplomaţie- a fost şef de comisie în Parlament, e un produs al MAE, este un om pe a cărui consistenţă profesională în materie de diplomaţie eu unul am contat în diferite posturi- îmi pare rău că domnul Corlăţean nu reuşeşte să-l tragă de mânecă. Genul acesta de vioiciune acneică, de adolescent care a scăpat de acasă, pe care îl are domnul Ponta este profund distructiv", a mai declarat Ungureanu.

El l-a criticat şi pe fostul preşedinte interimar Crin Antonescu despre care a spus că are o cunoaştere limitată a aspectelor de politică internaţională şi se aseamănă la modul de gândire cu Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor