Ungureanu, despre moţiunea de cenzură: Complet dăunătoare la adresa stabilităţii politice şi economice a ţării

Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
05.04.2012

Prim-ministrul Mihai-Răzvan Ungureanu a catalogat, joi, moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie ca fiind complet dăunătoare la adresa stabilităţii politice şi economice a României.

"E nevoie de o moţiune de cenzură pentru a prăbuşi un Guvern care abia s-a instalat şi merge foarte bine? Efectul strategic este nefericit, pentru că, dacă această moţiune de cenzură trece, arătăm exact ceea ce nu trebuie să arătăm, şi anume că România este o ţară instabilă politic, o ţară în care preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul unei întregi populaţii, că este o ţară în care schimbarea de guverne - las deoparte aluzia fanariotă - nu duce la altceva decât la semi-anarhie instituţională cu lumea care e pregătită de alegeri şi nu să-şi facă treaba. Este riscant şi, cred, complet dăunător la adresa stabilităţii noastre politice şi economice", a comentat Ungureanu, la RRA.

De asemenea, el a reiterat că Guvernul a respectat Legea Educaţiei Naţionale atunci când a adoptat o hotărâre pentru înfiinţarea unei facultăţi în limbile română, maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

"Dacă moţiunea are ca motiv UMF Târgu Mureş, este una dintre rarele ocazii - pentru mine prima - în care există moţiune de cenzură pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege şi a impus legea. E o moţiune de cenzură care, cel puţin, în natură politică nu mai are obiect, pentru că UMF Târgu Mureş s-a angajat, prin vocea ordonatorului de credite, să pună în aplicare acea HG. Deci părţile şi de fapt cei care sunt direct implicaţi în această chestiune sunt absolut acomodaţi cu soluţia pe care am găsit-o", a mai susţinut şeful Guvernului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că pe 17 aprilie Opoziţia va depune o moţiune de cenzură în ceea ce priveşte înfiinţarea unei facultăţi în limbile română, maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor