Ungureanu: Dacă acuzaţia de plagiat este evidenţiată de comisie, Ponta trebuie să demisioneze

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu. (gov.ro)
Liviu Şerbănescu
24.06.2012

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat sâmbătă că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze dacă acuzaţiile de plagiat în cazul său se vor dovedi a fi adevărate în urma analizei specialiştilor.

Ungureanu a mai precizat că acuzaţiile de plagiat intră în sfera de competenţă a comisiilor de specialitate care există atât la nivelul Ministerului Educaţiei, cât şi la nivelul Universităţii care a acordat titlul respectiv.

Întrebat fiind dacă el crede că Ponta ar trebui să demisioneze, Ungureanu a răspuns:

"Dacă în Germania un ministru al Apărării a demisionat când plagiatul a fost evidenţiat, dacă în Ugaria preşedintele a demisionat când plagiatul a fost evidenţiat, dumneavostră ce credeţi?"

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti şi Facultatea de Drept vor analiza acuzaţia

Acuzaţia de plagiat adusă premierului Victor Ponta va fi analizată de Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti şi de Facultatea de Drept, care vor constitui o comisie formată din experţi internaţionali.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei "Nature", care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă.

Conform acuzaţiei, mai mult de jumătate din teza de doctorat a lui Ponta privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Victor Ponta a declarat marţi că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor