Ungureanu: Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a cerut susţinătorilor Iniţiativei Civice să se alăture observatorilor români, la referendumul de pe 29 iulie, şi s-a declarat îngrijorat de scăderea nivelului de credibilitate a României în afară ţării.
Miting de protest organizat în Piaţa Revoluţiei, de PDL (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.07.2012

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a cerut susţinătorilor Iniţiativei Civice să se alăture observatorilor români, la referendumul de pe 29 iulie, şi s-a declarat îngrijorat de scăderea nivelului de credibilitate a României în afară ţării.

"Sunt la prima vizită pe care o fac aici (n.r. la sediul de campanie a lui Băsescu). Am discutat despre calendarul colaborării în următoarele momente ale campaniei pentru referendum. Am discutat despre situaţia actuală a României, ecourile internaţionale ale evenimentelor din ultimele trei săptămâni. Avem (şi sper că nu se îndoieşte nimeni asupra acestui fapt) motive reale de îngrijorare. Credibilitatea României atinge un nivel extrem de scăzut şi acest lucru este de natură, cred, să stârnească încruntare în orişice loc al României. Nu văd cetăţean român care să nu fie îngrijorat de asemenea situaţie" , a explicat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a criticat deciziile luate de USL în ultima vreme şi a spus despre comunitatea internaţională că este foarte sensibilă la încălcările repetate ale Constituţiei şi la felul în care micile ţări sunt batjocorite.

"Statul de drept suferă dramatic în aceste momente. Există din partea unui număr foarte mare de cetăţeni ai României, care până acum nu s-au implicat în politică militantă (unii dintre ei n-au fost nici la vot până în momentul actual, nu mai vorbesc că nu sunt membri de partid), dorinţa reală de a face din România ceea ce cu toţii ne dorim: un stat cu adevărat puternic în care fundamentele democraţiei să nu fie nici clătinate, nici fisurate pe seama unor planuri politice meschine", a precizat Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor