Ungaria îl reţine pe căpitanul navei implicate în coliziunea de pe Dunăre soldată cu cel puţin doi morţi

Nava de croazieră Heidelberg prezenta zgârieturi mari vizibile pe prova după coliziunea de pe Dunăre, 20 mai 2024
Redacţia
21.05.2024

Ungaria l-a reţinut pe căpitanul vasului de croazieră cu sediul în Elveţia implicat într-o coliziune cu o mică ambarcaţiune cu motor pe fluviul Dunărea sâmbătă seara târziu, în urma căreia au murit două persoane, iar alte cinci sunt încă dispărute, a anunţat luni poliţia, potrivit Reuters.

Accidentul a fost raportat sâmbătă seara, după ce un bărbat de 35 de ani a fost găsit cu o rană sângerândă la cap lângă un drum principal de pe malul fluviului, în apropiere de Veroce, la 55 km nord de capitala Budapesta.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat în aval, la sud de Veroce, iar cadavrul unei femei a fost găsit mai în aval, lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliţia a recuperat şi barca cu motor avariată.

Doi morţi şi cinci dispăruţi, după ce o barcă cu motor s-a ciocnit cu un vas de croazieră pe Dunăre în Ungaria

Potrivit poliţiei ungare, căpitanul vasului de croazieră este un cetăţean ceh, care a fost interogat şi reţinut sub suspiciunea de mai multe infracţiuni, inclusiv de a nu fi oprit şi a nu fi acordat ajutor după un accident.

"Pe baza suspiciunilor poliţiei, căpitanul nu şi-a alertat echipajul după accident, nu a respectat prevederile protocolului de salvare şi nu a întreprins niciun fel de acţiune pentru a salva persoanele păgubite", a precizat poliţia, într-un comunicat.

Poliţia a interogat 25 de persoane în calitate de martori, inclusiv echipajul navei de croazieră, turiştii aflaţi la bord şi alte persoane.

Căutările au continuat luni pentru a găsi cele cinci persoane dispărute, toate aflate în barca cu motor, inclusiv o femeie de 18 ani şi un bărbat de 39 de ani.

Duminică, nava de croazieră Heidelberg era ancorată în oraşul Komarom, în nordul Dunării, în amonte de locul coliziunii, cu zgârieturi mari vizibile pe prova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor