Ungaria, atât de admirată de AUR, introduce vaccinarea obligatorie a personalului sanitar. Cine nu se vaccinează va fi concediat


Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Captură Foto)

Guvernul de la Budapesta a impus prin decret vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 pentru personalul sanitar, inclusiv pentru lucrătorii din sectorul de distribuţie a medicamentelor.

Cei care nu se vaccinează cel puţin cu o doză până la 1 septembrie riscă să fie concediaţi, conform agenţiei MTI.

Măsura se aplică persoanelor care lucrează în spitale, cămine de bătrâni, centre de protecţie a copiilor şi instituţiile de asistenţă sanitară pentru armată şi poliţie.

Singurele excepţii care vor fi acceptate sunt în cazul persoanelor care nu se pot vaccina din motive de sănătate dovedite.

Ungaria a vaccinat populaţia de circa 10 milioane de locuitori în proporţie de 60%. Guvernul Orban şi-a propus să vaccineze toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

Asemenea Israelului, autorităţile de sănătate din Ungaria şi-au dat acordul pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în vederea creşterii numărului de anticorpi, recomandarea fiind să fi trecut cel puţin patru luni de la a doua doză.