Un tânăr ucrainean aduce României medalia de argint la CE de şah din Serbia

Kirill Shevchenko
Kirill Shevchenko (Federatia Romana de Sah)

Tânărul şahist de origine ucraineană Kirill Shevchenko a adus României medalia de argint la Campionatul European Open de la Vrnjacka Banja (Serbia), după o evoluţie foarte bună în ultimele runde ale competiţiei încheiate luni, a anunţat Federaţia Română de Şah, scrie RFI.

Shevchenko, în vârstă de 21 de ani, deţine titlul de mare maestru internaţional şi şi-a părăsit anul trecut ţara, fugind din calea războiului. În luna ianuarie a.c. Federaţia Română de Şah anunţa că tânărul ucrainean a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale.

Shevchenko, recent campion naţional al României, a terminat pe locul secund în Serbia, la egalitate (8,5 puncte) cu rusul Alexei Sarana (sub egida FIDE), medaliat cu aur, şi cu belgianul Daniel Dardha, medaliat cu bronz. Departajarea s-a făcut prin coeficientul Buchholz.

România a participat la la Campionatul European Open cu 20 de şahişti, doar trei reuşind clasarea în top 100, Shevchenko (2), Constantin Lupulescu (66) şi David Gavrilescu (92).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport