Un şomer italian se lansează într-o afacere de viitor: statul la coadă în locul altora

.
. (Photos.com)
Epoch Times România
30.01.2014

Giovanni Cafaro, un italian în vârstă de 42 de ani, aflat din vară în şomaj, şi-a găsit un nou job, căruia i-a şi inventat un nume: 'omul cu răbdare', informează cotidianul Le Parisien.

'Sunt persoana care va sta la coadă în locul celor care nu au chef s-o facă', a explicat Cafaro pentru publicaţia italiană La Stampa, care face un portret al acestuia. Tariful? Zece euro pe oră, cu o rezervare de minimum două ore.

Înainte de a avea această idee cel puţin iconoclastă, Giovanni Cafaro şi-a pierdut, în mod paradoxal, răbdarea. Fără un loc de muncă după închiderea fabricii de confecţii pentru care a muncit timp de 12 ani, acest bărbat din Salerno, sudul Italiei, nu a primit decât vreo zece răspunsuri după ce a trimis circa 500 de CV-uri, în condiţiile în care Italia a înregistrat, la sfârşitul lui noiembrie, un nivel record al şomajului, de 12,7%.

Această perioadă de inactivitate l-a făcut să descopere 'în ce măsură birocraţia italiană este fatală'. Ca urmare, el decide să profite de un flagel - şomajul - pentru a exploata financiar un altul: aşteptarea interminabilă în faţa ghişeelor administrative. 'Cozile de aşteptare au devenit pâinea mea de zi cu zi', ironizează Giovanni Cafaro, citat de La Stampa.

În anunţul pe care îl publică şi în care Giovanni se prezintă ca 'un profesionist stimabil şi serios', el oferă servicii extrem de variate: 'completarea de documente administrative', 'mersul la bancă, la asigurări, la poştă, etc.'. El poate să fie chiar şi 'şofer, ghid sau curier personal'. Şi nu-şi numără orele, pentru că 'este disponibil de dimineaţă până seara'.

De când s-a lansat în această veritabilă nişă neexplorată de pe piaţa muncii, Giovanni Cafaro, licenţiat în ştiinţele comunicării, revendică un succes tot mai mare: 'Mă sună din Rimini, din La Spezia, din Napoli'. Astăzi, el lucrează ca independent, însă îşi vede viitorul în tonuri luminoase. 'Dacă totul va fi bine, mă voi extinde şi voi înfiinţa o agenţie', declară Giovanni.

Întrebat dacă nu are cumva ambiţia să-şi extindă serviciile în alte ţări, Cafaro explică: 'Eu vorbesc engleza şi am abilităţi, însă nu mă gândesc să plec în străinătate. Acest lucru ar echivala cu un eşec, ca şi cum aş arunca prosopul. Viitorul este aici. Viitorul meu este aici'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor