Un şef de poliţie care îl înlocuieşte pe Wang Lijun este omul lui Hu Jintao

(
( (The Epoch Times)

Un alt pion a fost avansat în lupta dintre şeful Partidului Comunist, Hu Jintao şi renegatul Bo Xilai, prin introducerea unui loialist al facţiunii lui Hu Jintao sub nasul lui Bo, ca secretar de Partid al Biroului de Securitate Publică Chongqing.

Dar Guan Haixiang, noul secretar, care va supraveghea lucrările de securitate în Chongqing, nu are nicio experienţă în poliţie, în conformitate cu postul de televiziune Phoenix, cu sediul în Hong Kong.

El îl înlocuieşte pe Wang Lijun, fosta mână dreaptă a lui Bo Xilai până acum o săptămână, când a încercat, aparent, să ceară în mod dramatic azil politic la consulatul SUA din Chengdu. Se spune că el este acum în mâinile funcţionarilor partidului central, care l-ar putea folosi pentru a-l da jos pe Bo Xilai.

Cu toate acestea, el este un partizan ferm al Ligii Tineretului Comunist, care reprezintă baza puterii lui Hu Jintao şi un număr mare de alţi oficiali de înalt nivel ai partidului comunist.

Vestea a fost publicată iniţial pe site-ul dayoo.com, de unde mai târziu a fost ştearsă. A fost repostată pe scară largă, şi este prezentată totuşi, de către comentatorii de pe Internet ca un alt exemplu în lupta pentru putere în curs de desfăşurare dintre Hu Jintao şi Bo Xilai.

Guan a fost dus cu elicopterul în Chongqing, în iulie 2009, arată o biografie online. În vârstă de 42 de ani el este din provincia Jilin şi, la fel ca Wang, este de etnie mongolă. Este absolvent de ştiinţe politice la Şcoala Centrală a Partidului şi a fost între 1994 şi 2009 lucrător politic în Liga Tineretului Comunist. În Chongqing, începând din 2009, el a fost secretarul adjunct al Partidului din districtul Jiangjin, înainte de a deveni secretarul de Partid al acelui districtul în luna aprilie 2011.