Un român, erou în Italia

(photos.com)
Bogdan Costea
28.03.2013

Un erou, astfel este considerat românul care, la data de 18 martie, a intervenit în timpul agresiunii asupra proprietarului unei tutungerii din Ponte di Brenta - zonă de lângă Padova -, de către rezidenţii şi patronii magazinelor limitrofe tutungeriei vizate de un jaf.

Bărbatul, relatează Gazeta Românească, fuma o ţigară în grădina casei sale şi a auzit urletele tutungiului Enrico Ferri şi nu a ezitat să intervină, reuşind să pună pe fugă răufăcătorul.

Tutungiul, în puţinele cuvinte pe care a reuşit să le pronunţe, şi-a manifestat recunoştinţa faţă de salvatorul său: "Datorită lui sunt încă în viaţă", i-a spus mamei sale.

Enrico Ferri, în vârstă de 46 de ani, a fost agresat în faţa magazinului său în timp ce închidea obloanele. Enrico Ferri, rezident la Solesino, se află acum în stare foarte gravă la spital. O persoană i-a luat mai întâi portofelul ce conţinea 50 de euro şi apoi l-a lovit în cap cu o bâtă.

Românul a văzut toată scena şi a sărit în ajutorul comerciantului. Jefuitorul a fugit. Ferri a fost dus la spital, şi iniţial se părea că lovitura nu a fost atât de puternică încât să-i compromită starea de sănătate, dar, în timp ce se afla la spital, codul de internare a fost schimbat din verde în roşu.

Carabinierii l-au audiat pe român, singurul care a văzut faţa răufăcătorului, iar acum jefuitorul este căutat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor