Un pacient cu Covid-19 internat la "Matei Balş" s-a aruncat în gol de la etajul doi al spitalului

.
. (facebook.com/Ala Nemerenco)

Conducerea Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" (INBIMB) a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că un pacient al unităţii medicale s-a aruncat în gol de la etajul doi al clădirii.

Bărbatul avea 51 de ani şi era infectat cu virusul SARS-CoV-2. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, unde medicii i-au aplicat manevre de resuscitare, dar pacientul a murit la scurt timp după aceea.

”Conducerea INBIMB anunţă apariţia unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID-19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia. S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcţiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Colectivul de la INBIMB este devastat emoţional în acest moment şi atrage atenţia asupra sindroamelor de depresie asociate COVID-19. Au fost anunţate autorităţile şi evenimentul a fost înregistrat pe site-ul Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS)”, se arată în comunicat.