Un nou scandal loveşte USR: Ana Ciceală vs. "echipa Barna". Acuzaţii de manevre pesediste şi cenzură

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Un nou scandal loveşte Uniunea Salvaţi România în contextul negocierilor pentru desemnarea candidaţilor comuni USR-PLUS-PNL la alegerile din Capitală. De data aceasta, principala protagonistă este Ana Ciceală, propunerea USR pentru Primăria Sectorului 3, care acuză "echipa Barna" de "manevre pesediste" şi cenzură.

Nemulţumirea a venit după ce Barna a postat pe grupul "USR la guvernare", grup controlat de apropiaţi de-ai săi, potrivit surselor ziare.com, un mesaj în care susţine că Ana Ciceală ar fi cerut funcţia de viceprimar al Sectorului 3 în schimbul renunţării la candidatură.

Ana Ciceală a încercat să răspundă acuzaţiilor însă a fost cenzurată în mod repetat, context în care a fost nevoită să posteze pe alt grup intern al partidului "Tribuna USR", care nu este controlat de "echipa Barna".

Iată mesajul postat de Ana Ciceală pe "Tribuna USR" la miezul nopţii, obţinut de Ziare.com:

"E ok. Din ceea ce fac ei greşit învăţăm noi să facem bine. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi care mă susţin în continuare. Le mulţumesc celor care merg cu mine în stradă şi stau de vorba cu bucureştenii. Le mulţumesc în special celor care nu se descurajează văzând ce se întâmplă astăzi în partid. USR-ul nu este gaşca de troli care a acaparat comunicarea în partid. USR suntem noi. Suntem oamenii ăştia mulţi, serioşi, muncitori şi civilizaţi, care nu avem mereu timp să stăm pe facebook şi să cenzurăm opinii, care avem bunul simţ să ascultăm şi părerea celuilalt, care înţelegem că în politică scopul nu scuză niciodată mijloacele.

Ce s-a întâmplat:

În a doua parte a zilei mi-a fost semnalat un articol potrivit căruia Dan Barna ar fi spus jurnaliştilor că există un acord prin care USR PLUS ar ceda candidatura la Primăria Sectorului 3 către PNL. A trebuit să răspund public şi să infirm acest scenariu pentru că nu este adevărat. Am făcut-o din respect faţă de cei care m-au văzut în stradă, din respect faţă de toată echipa care a tras alături de mine zi de zi în ultimele luni. Iar ceea ce am spus este fix adevărul. Nu există la ora actuală absolut niciun acord pentru Sectorul 3. Sau cel puţin nu există unul de care să stiu. Au fost discuţii, dar nu s-a stabilit nimic încă. Şi îl rog pe Claudiu Năsui să confirme sau să infirme existenţa unui astfel de acord.

Apoi am citit pe grupurile interne că sunt acuzată de Dan Barna că aş ştiut despre acordul respectiv şi că aş fi cerut funcţii la schimb. Am răspuns civilizat că nu este adevărat. Am spus că stiu despre discuţii, dar că nu stiu să existe vreun acord. Iar povestea cu funcţia de viceprimar este că la Radio Erevan: nu eu am cerut-o, ci mi s-a oferit. Şi nu am acceptat-o, ci am refuzat. În scris, pe mail şi whatsapp ca să nu avem discuţii. Ar fi fost oricum absurd să o accept în condiţiile în care, conform protocolului cu PLUS, funcţia de viceprimar îî revine lui Vlad Voiculescu.

Însă mare surpriză şi marea dezamăgire au venit atunci când am văzut că răspunsul meu este şters de pe grupul intern USR la guvernare. Am postat şi a doua oară. Şi a treia şi a patra oara. Apoi nu am mai putut posta deloc. Au încercat mai mulţi colegi, dar şi postările lor au fost şterse. Acuzaţia lui Dan Barna la adresa mea a rămas. Răspunsul meu a fost şters. Mi s-a recomandat să răspund în comentarii, dar am explicat că în orice drept la replică vizibilitatea răspunsului trebuie să fie pe măsura vizibilităţii acuzaţiei. Un răspuns rătăcit între sute de comentarii nu este un drept la replică. Iar aluzia că aş fi cerut funcţii la schimb este una gravă care nu poate fi trecută cu vederea.

Nimic. Răspunsul meu a fost şters definitiv şi nu a fost acceptat pe grupul respectiv, deşi acolo a fost formulată acuzaţia. Mărturisesc că doar PSD, Gabriela Firea şi Aurelian Bădulescu mi-au mai făcut aşa ceva. Doar în şedinţele CGMB mi-a fost tăiat microfonul şi nu mi s-a dat drept la replică. Nu mă aşteptam să se întâmple şi în USR.

Este o constatare tristă, dar, cum spuneam, e ok. Mai învăţ ceva şi din acest episod. La final de zi, mulţumirea mea este că încă îmi găsesc puterea să merg mai departe. O fac pentru că ştiu că nu sunt singură. Merg mai departe împreună cu voi. Şi vă mulţumesc."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne