Un nou Ronaldo? Erling Haaland, de la Manchester City, face istorie - înscrie 100 goluri în 105 apariţii

Erling Haaland de la Manchester City înscrie primul gol al echipei sale în meciului cu Arsenal FC, 22 septembrie 2024. (Getty Images)
Veronica Petrică
24.09.2024

Erling Haaland, de la Manchester City, a marcat al 100-lea său gol în 105 apariţii, egalând recordul lui Cristiano Ronaldo ca fiind cel mai rapid care atinge pragul de 100 de goluri.

Atacantul norvegian a marcat al 100-lea gol în 105 apariţii pentru Manchester City, duminică, în remiza 2-2 cu Arsenal. El a egalat recordul starului fotbalului Cristiano Ronaldo, fiind cel mai rapid care a atins pragul de 100 de goluri pentru un club european. A fost posibil ca Haaland să egaleze recordul cu Ronaldo, deoarece cei doi jucători sunt adesea comparaţi pentru capacitatea lor de a crea şi de a finaliza ocazii de gol. Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, crede că Haaland este, de asemenea, la egalitate cu marele argentinian Lionel Messi.

Haaland a marcat deja 10 goluri în şase partide jucate în acest sezon. "El poartă numderele lui Messi şi Cristiano Ronaldo, care au controlat în ultimul deceniu, 15 ani, absolut totul”, a spus Guardiola într-o conferinţă de presă la începutul sezonului. „Am avut sentimentul că el se simte mai bine decât sezonul trecut în această etapă. După călătoriile din sezonul trecut, el se simţea un pic [aşa şi aşa] sau simţea că este obosit".

Haaland s-a alăturat Manchester City în vara anului 2022 şi a ajutat clubul să câştige Premier League şi primul său titlu în Liga Campionilor în sezonul său de debut. El a marcat 52 de goluri în toate competiţiile în acel prim an pentru Manchester City - mai mult decât oricare jucător englez din Premier League şi cel mai mare număr de goluri marcate de un jucător din City în istoria clubului.

În 2022, Haaland a stabilit, de asemenea, recordul pentru cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon de Premier League, cu 36, şi a fost desemnat Jucătorul anului şi Tânărul jucător al anului de către UEFA, devenind primul jucător care câştigă ambele premii în acelaşi an. În sezonul trecut, Haaland a marcat 36 de goluri şi a oferit şase pase decisive în 41 de meciuri în toate competiţiile. El a devenit cel mai rapid jucător care înscrie 50 de goluri în Premier League în 48 de meciuri, depăşindu-l pe Andy Cole cu 17 meciuri.

În total, Haaland a marcat 73 de goluri în Premier League, 18 în Liga Campionilor, opt în FA Cup şi unul în Carabao Cup de când s-a alăturat echipei City. De asemenea, are 11 hat-tricks cu Manchester City în toate competiţiile.Având o înălţime de 1,80 m, Haaland este un jucător impunător, care adesea îşi depăşeşte adversarii.

Haaland şi Kevin De Bruyne sunt singurii jucători din echipa actuală cu 100 de goluri pentru Manchester City. Atacantul argentinian Sergio Agüero este cel mai bun marcator din istoria echipei Manchester City, cu 260 de goluri în 390 de meciuri în 10 sezoane.
Manchester City este, fără îndoială, cel mai talentat club din Europa şi este favorit să câştige Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor. Ar fi a doua oară când reuşeşte această performanţă - numită Treble - din 2022-23.

În afară de Haaland, Manchester City are doi dintre cei mai talentaţi mijlocaşi din Premier League engleză - Phil Foden şi Rodri. Toţi cei trei jucători au fost numiţi pe lista de preselecţie a Jucătorului Anului din Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti Masculini. Haaland a pus deja Manchester City pe roate în acest sezon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor