Un muncitor care a găsit o comoară primeşte 290.000 euro după vânzarea ei la licitaţie

(photos.com)

Un muncitor de la o firmă de şampanie din estul Franţei, care a descoperit 497 monezi de aur în februarie 2012, va încasa aproape 290.000 euro după vânzarea la licitaţie a comorii, a anunţat joi directorul firmei 'Alexandre Bonnet', citat de AFP.

Colecţia, care cuprinde 497 monezi de aur de 20 dolari, bătute între 1851 şi 1928, s-a vândut la o licitaţie organizată pe 3 iunie, la Los Angeles, de casa Bonhams, cu 945.000 dolari.

'Grupul Lanson, căruia îi aparţine casa Bonnet şi lucrătorul nostru care a descoperit comoara, îşi vor împărţi egal suma', a declarat AFP Francois Lange, directorul firmei de şampanie 'Alexandre Bonnet'.

Potrivit directorului, conform tradiţiei din Champagne care aniversează evenimentele excepţionale, la sfârşitul anului firma Bonnet va pune în vânzare un lot special, botezat 'Tresor cache' (Comoară ascunsă).

Pe 8 februarie 2012, trei muncitori ai firmei, care lucrau la renovarea unei săli dintr-o clădire veche din Riceys (est), au descoperit saci mici de piele plini cu monezi de aur, ascunşi între grinzile unui tavan. Direcţia regională pentru probleme culturale l-a desemnat oficial, după efectuarea unei anchete, pe descoperitorul comorii din cei trei. Aflată în centrul localităţii, clădirea în care s-au găsit monezile este o veche secţie de deshidratare a sucului de struguri, cumpărată de familia Bonnet în 1981 şi amenajată ca dormitoare pentru muncitori. Firma de şampanie a fost cumpărată în 1998 de grupul Lanson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe