Un membru al CSM, verificat de ANI pentru conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central
Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central (Epoch Times România)

În cazul judecătorului Horatius Dumbravă, membru CSM, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a demarat recent o anchetă pentru un posibil conflict de interese în materie penală.

Horatius Dumbravă a fost anunţat deja de reprezentanţi ai agenţiei despre începerea verificărilor şi urmează ca inspectorii de integritate să solicite documente de la Consiliul Superior al Magistraturii, relevă Agerpres.

ANI a stabilit în noiembrie 2009 că rectorul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş, Onoriu-Liviu Marian, s-a aflat în conflict de interese, întrucât ar fi aprobat încheierea unor contracte pentru furnizarea de echipamente între universitate şi compania SC Transilvania Mix Trade SRL, reprezentată de soţia rectorului.

Ulterior, rectorul Onoriu-Liviu Marian a atacat raportul întocmit de ANI la Curtea de Apel din Târgu-Mureş iar judecătorul Horatius Dumbravă este cel care a soluţionat cauza.

Mai exact, Horatius Dumbravă i-a dat dreptate în ianuarie 2010 rectorului şi a anulat actul de constatare emis de ANI.

Horatius Dumbravă s-a aflat în conflict de interese şi ar fi trebuit să se abţină de la judecarea acelui dosar, deoarece el i-a fost subordonat rectorului Onoriu-Liviu Marian pe vremea când era asistent universitar la Universitatea „Petru Maior”, consideră inspectorii de integritate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne