Un melc "curios" provoacă un scurt circuit: 30 de trenuri şi 12.000 de pasageri blocaţi pe o insulă din Japonia

Melc
Melc (pixabay.com)

Incidente neobişnuite pot avea loc la instalaţii complexe datorită unor factori externi surprinzători. Un astfel de exemplu este cazul în care 30 de trenuri şi aproximativ 12.000 de pasageri de pe insula Kyushu au fost blocaţi din cauza unui scurt circuit provocat de un melc într-o substaţie electrică feroviară japoneză, potrivit BBC, care citează oficiali niponi. Japonia este cunoscută pentru faptul că trenurile japoneze circulă foarte regulat, fără întârzieri.

În urma lucrărilor de remediere efectuate de către personalul Căilor Ferate japoneze, a avut loc un incidentul neobişnuit luna trecută: un melc ar fi intrat într-un întrerupător de sarcină situat în apropierea liniilor ferate, cauzând un scurt circuit.

Incidentul seamănă cu cel din 2016 când o nevăstuică a reuşit să blocheze acceleratorul de particule al CERN. Animalul a reuşit să pătrundă în structura care se întinde pe 27 de kilometri între Franţa şi Elveţia, provocând un scurt circuit.

De asemenea, în 2001, un alt melc a reuşit să blocheze traficul în Darlington, în Marea Britanie, după ce a intrat în sistemul de semnalizare feroviară.