Un martor ocular spune că l-a văzut pe atacatorul de la mitingul lui Trump, Secret Service nu a reacţionat

Greg Smith (stânga mult) împreună cu soţia Stephanie Costlow (a doua din stânga) în Butler, Pennsylvania, 13 iulie 2024 (Rachel Wang/The Epoch Times)
Beth Brelje
14.07.2024

Greg Smith nu a intrat în incinta stadionului Butler Farm pe 13 iulie pentru mitingul fostului preşedinte Donald Trump, dar a vrut să audă ce avea de spus prezumtivul candidat la preşedinţia republicană din 2024, aşa că a ascultat de afară.

De acolo, Greg, care este un localnic din Butler, a declarat că l-a văzut pe bărbatul care a tras focuri de armă înspre podium, lovind-ul în urechea dreaptă pe fostul preşedinte şi rănind trei participanţi la miting, omorând unul.

"Am avut o linie vizuală directă, chiar spre partea din spate a acelui acoperiş. Am văzut un tip care se târa pe acoperiş - cu o puşcă", a declarat Greg pentru The Epoch Times.

El şi prietenii săi au observat Serviciul Secret al SUA în apropiere şi au încercat să le atragă atenţia."Îi vedeam cum se uitau la noi. Am stat acolo cam unul sau două minute, arătând spre tipul de pe acoperiş. Iar poliţia alerga în jur, în jos şi în jurul părţii de jos a clădirii", a spus el. "Şi noi le strigam: "Băi, uite-l pe tip pe acoperiş cu o puşcă". Iar poliţia alerga de colo-colo, nu ştiam ce fac. Şi următorul lucru, tipul s-a târât până la vârf şi a tras vreo patru focuri. Nu ştiu câte focuri au fost exact. Asta e ceea ce am văzut".

Greg este de părere că Secret Service a împuşcat acelaşi om pe care l-a văzut el.

Serviciile Secrete au raportat că l-au ucis pe presupusul trăgător, pe care l-au descris ca fiind cel care a atacat dintr-o poziţie înaltă din afara locului de desfăşurare a mitingului.

La începutul zilei de 14 iulie, FBI a identificat bărbatul ca fiind Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania. Agenţia a declarat că ancheta rămâne activă şi continua.

Împuşcăturile sunt investigate ca tentativă de asasinat.

FBI nu a identificat încă un motiv.

După împuşcături, oamenii au început să fugă. Greg Smith, care purta o şapcă roşie pe care scria "Trump 2020", a spus că din acel moment a fost haos. "Nu este loc pentru aşa ceva în politică", a spus el. "Nu ne place Joe Biden, nu încercăm să îi facem rău. Nu este loc pentru aşa ceva. Asta nu este America. Asta nu este ceea ce ar trebui să facă oamenii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor