Un lac din California, rămas complet fără apă în cursul unei nopţi

Seceta severă care a lovit California este însoţită şi de unele fenomene bizare.
Lacul Walker  a rămas complet fără apă într-o singură noapte.
Lacul Walker a rămas complet fără apă într-o singură noapte. (Captură Foto)

Printre cele mai ciudate întâmplări legate de ''mega- seceta'' care a afectat California este aceea că un lac a secat complet în cursul unei singure nopţi, lăsând mii de peşti să putrezească în soare, conform website-ului Trunews.com

Rezervorul Mountain Meadows, cunoscut şi sub numele de Walker Lake, a fost o locaţie populară de pescuit pentru familiile din zona Susanville, California. Lacul a secat în noaptea de 12 spre 13 septembrie.

Drepturile pentru administrarea apei sunt deţinute de Pacific Gas & Electric care foloseşte apa lacului pentru generarea de energie hidroelectrică.

“Am muncit din greu pentru a evita exact o astfel de situaţie dar realitate este că ne confruntăm cu o secetă serioasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Paul Moreno, pentru CBS Sacramento.

Oficialii PG&E au susţinut, de asemenea, că nu au deschis barajul pentru a evacua apa. Pur si simplu aceasta “s-a terminat”.

Un localnic a declarat că trebuie să existe un motiv ascuns pentru dispariţia apei.

“Întreaga situaţie mă face să cred că ei nu au dorit să salveze peştii şi le-a fost mai uşor să deschidă [barajul] sâmbătă noaptea”, a declarat Eddie Bauer pentru CBS Sacramento.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură