Un lac din California, rămas complet fără apă în cursul unei nopţi

Seceta severă care a lovit California este însoţită şi de unele fenomene bizare.
Lacul Walker  a rămas complet fără apă într-o singură noapte.
Lacul Walker a rămas complet fără apă într-o singură noapte. (Captură Foto)

Printre cele mai ciudate întâmplări legate de ''mega- seceta'' care a afectat California este aceea că un lac a secat complet în cursul unei singure nopţi, lăsând mii de peşti să putrezească în soare, conform website-ului Trunews.com

Rezervorul Mountain Meadows, cunoscut şi sub numele de Walker Lake, a fost o locaţie populară de pescuit pentru familiile din zona Susanville, California. Lacul a secat în noaptea de 12 spre 13 septembrie.

Drepturile pentru administrarea apei sunt deţinute de Pacific Gas & Electric care foloseşte apa lacului pentru generarea de energie hidroelectrică.

“Am muncit din greu pentru a evita exact o astfel de situaţie dar realitate este că ne confruntăm cu o secetă serioasă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Paul Moreno, pentru CBS Sacramento.

Oficialii PG&E au susţinut, de asemenea, că nu au deschis barajul pentru a evacua apa. Pur si simplu aceasta “s-a terminat”.

Un localnic a declarat că trebuie să existe un motiv ascuns pentru dispariţia apei.

“Întreaga situaţie mă face să cred că ei nu au dorit să salveze peştii şi le-a fost mai uşor să deschidă [barajul] sâmbătă noaptea”, a declarat Eddie Bauer pentru CBS Sacramento.