Un jandarm deschide focul accidental, în timpul unui discurs al preşedintelui Hollande

Un jandarm francez a împuşcat şi rănit uşor, din neatenţie, două persoane care participau la un discurs susţinut de preşedintele Francois Hollande în oraşul vestic Villognon, în timpul inaugurării unei noi căi ferate de mare viteză.
Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

Preşedintele francez Francois Hollande a rămas netulburat în timpul discursului susţinut marţi în oraşul Villognon, după ce un jandarm francez a împuşcat şi rănit din neatenţie două persoane.

Jandarmul ajuta la asigurarea securităţii prezidenţiale de pe acoperişul unei clădiri. Pierre N’Gahane, oficial de top al regiunii franceze Charente, a declarat că jandarmul respectiv nu a fost atent la arma sa atunci când şi-a schimbat poziţia.

“Glonţul a zgâriat gamba unei persoane şi apoi a intrat în piciorul altei persoanei”, a declarat N’Gahane. Cele două victime se aflau în zona VIP, lângă locul unde îşi susţinea discursul preşedintele Hollande.

Filmările video l-au arătat pe Hollande adresându-se publicului de pe o platformă, când a fost tras glonţul. Preşedintele s-a oprit pentru scurt timp şi s-a uitat în direcţia împuşcăturii, susţinând “Sper că nu este nimic serios”.

Întrucât personalul pentru securitate nu a intervenit, Hollande şi-a rezumat discursul, care a fost întrerupt aproximativ 20 de secunde.

Victimele au fost tratate la faţa locului înainte să fie preluate de pompieri, care au confirmat că rănile erau minore. N’Gahane a confirmat, de asemenea, că victimele nu se află în pericol.

În acest caz va fi lansată o investigaţie sub controlul procurorului local. De asemenea, o anchetă administrativă ce examinează incidentul va cere jandarmului să discute despre ceea ce s-a întâmplat.

Franţa rămâne în stare de alertă ridicată pentru ameninţări teroriste după atacul din ianuarie 2015 asupra biroului ziarului satiric Charlie Hebdo, după atacurile teroriste din Paris din noiembrie 2015 şi după tragedia din Nisa din 2016 cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe