Un ghid cu obiceiurile turiştilor, destinat hotelierilor, lansat în Franţa

Cuplu de turişti admirând Turnul Eiffel din Paris
Cuplu de turişti admirând Turnul Eiffel din Paris (AURORE MARECHAL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.07.2013

La ce se aşteaptă un american când vine la Paris? Care este cel mai bun mod în care poate fi făcut un italian să se simtă ca acasă? Camera de Comerţ şi Industrie de la Paris şi Consiliul său pentru Turism Regional şi-au unit forţele pentru a formula un ghid pentru proprietarii de hoteluri, restaurante şi magazine în încercarea de a scăpa de reputaţia de snobism asociată cu oraşul, scrie joi Associated Press.

În continuare, agenţia de presă americană prezintă câteva extrase din lucrarea denumită sugestiv 'Vorbiţi limba turiştilor?' - un ghid menit să consemneze o parte din obiceiurile culturale ale celor mai frecvenţi vizitatori ai capitalei franceze.

Astfel, aflăm că americanii îşi cheltuiesc majoritatea bugetului pe cazare şi preferă să mănânce cina la ora 18:00. Un american 'nu ezită să se prezinte cu prenumele', iar acestor turişti le place în mod special să admire luminile Parisului pe timp de noapte.

Chinezii apreciază sugestiile personalizate pentru locurile de făcut cumpărături - adică principala investiţie pe care o fac când se află la Paris. De asemenea, un zâmbet şi un 'bună ziua' dat în limba chineză pot face minuni, conform ghidului francez.

În ceea ce-i priveşte pe spanioli, aceştia călătoresc de regulă cu familia şi iau cina târziu, deci ar trebui preveniţi cu privire la orele în care este deschis restaurantul. De asemenea, obişnuiesc să vină cu maşina şi sunt interesaţi de evenimente gratuite.

Francezilor nu le place să fie trataţi precum turiştii şi adesea le place să mănânce mâncăruri străine cât stau la Paris.

Italienii pot fi nerăbdători, dar apreciază atenţia care le este acordată copiilor lor.

În fine, japonezii se aşteaptă la confort şi curăţenie, dar nu obişnuiesc să se plângă în străinătate. Cu toate acestea, odată ajunşi acasă, vor împărtăşi cu prietenii nemulţumirile lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor