Un fost martor din dosarul Politkovskaïa a fost inculpat în legătură cu acest asasinat

Epoch Times România
29.10.2011

Comitetul de anchetă din Rusia l-a inculpat pe presupusul ucigaş al jurnalistei Anna Politkovskaïa, care în trecut fusese citat ca martor în acest dosar, a anunţat vineri un purtător de cuvânt, relatează RIA Novosti.

"Comitetul l-a inculpat pe Lom-Ali Gaïtukaïev în legătură cu asasinarea jurnalistei din motive legate de activitatea ei", a spus sursa.

M. Gaïtukaïev a fost în trecut citat ca martor în dosar şi tocmai el a spus că pentru asasinat fusese dată suma de două milioane de dolari.

Purtătorul de cuvânt a precizat că o inculpare a fost formulată şi împotriva lui Ibragim Mahmudov, nepot al lui Gaïtukaïev, achitat în trecut în acest dosar.

Lom-Ali Gaïtukaev, încarcerat într-un alt dosar, ar fi fost organizatorul asasinării jurnalistei. El ar fi format un grup criminal.

Jurnalista a fost ucisă în octombrie 2006 în holul blocului în care locuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor