Un fals medic din Constanţa a păcălit sute de oameni cărora le oferea consultaţii contra cost pe internet

(Sean Gallup / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
01.08.2012

Un constănţean de 19 ani a fost reţinut miercuri de către ofiţerii de la Crimă Organizată din Mehedinţi. Minţind că este medic autorizat, tânărul a păcălit prin internet sute de pacienţi, cărora le oferea contra cost consultaţii şi tratamente naturiste pentru afecţiuni neurologice.

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate a infrmat că, în perioada iunie 2011 - iulie 2012, tânărul a creat mai multe pagini web, prin intermediul cărora, folosindu-se de calităţi mincinoase, de titulatura de medic neurolog, consilia şi oferea spre vânzare diverse tratamente, inducând astfel în eroare şi cauzând prejudicii mai multor părţi vătămate.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate de ofiţerii SCCO Mehedinţi, sub coordonarea procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinţi, au fost ridicate în vederea cercetărilor un laptop, un hard-disc, două stick-uri de memorie, doi saci cu înscrisuri ce conţin 50 de foi de observaţie ale pacienţilor, 150 de chitanţe şi facturi de expediere, colete, registre de evidenţă pacienţi, reţete medicale, înscrisuri şi documente specifice unui cabinet medical, dar şi o parafă falsă.

Ca să-şi atragă victimele, escrocul şi-a făcut mai multe conturi de utilizator pe site-uri specializate în tratamente şi sfaturi medicale, pe care se recomanda drept doctor Fieraru Sorin.

Deocamdată, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiuni de fraudă informatică.

Miercuri seară, procurorul urmează să decidă dacă va fi prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor