Un diamant regal faimos a fost vândut cu 9,7 milioane de dolari

Diamantul Beau Sancy prezentat în timpul unei licitaţii la casa Sotheby's, Geneva, 10 mai 2012. Diamantul a fost cumpărat pentru 9 milioane de franci elveţieni pe 15 mai 2012. (Fabrice COFoffrini / AFP / GettyImages)
Jack Phillips
17.05.2012

Un diamant care a fost transmis din generaţie în generaţie, prin diferite familii regale europene în ultimii 400 de ani, a fost vândut miercuri, la Geneva, pentru 9,7 milioane de dolari.

Piatra de 35 de carate a fost purtată de Marie de Medici, a doua soţie a regelui Henric al IV-lea al Franţei, în timpul ceremoniei sale de încoronare în 1610. Ulterior a ajuns la familia regală olandeză şi a fost folosit în timpul nunţii lui Willem II de Orange Nassau cu Maria Stuart, care a fost fiica regelui Angliei Carol I.

"Este un obiect foarte emoţionant", a declarat Sophie Dufresne, de la casa de licitaţii Sotheby, pentru The Guardian. "Nu este doar forma sa perfectă, dar şi istoria impresionantă pe care o are. Există un fel de energie care radiază din el."

David Bennett, care lucrează tot la Sotheby, a declarat pentru BBC că diamantul "a fost folosit doar de mâini regale" şi are "o provenienţă imaculată, fiind în toate cărţile de istorie cu bijuterii celebre."

Un ofertant anonim prin telefon a cumpărat diamantul, care a fost scos la licitaţie de Casa de Prusia, a relatat Sky News.

"Cumpăraţi o operă de artă cu valoare istorică - nu cumpăraţi doar un diamant", a declarat pentru Sky Philipp Herzog von Wuerttenberg, şeful din Europa al Sotheby, după ce bijuteria a fost vândută.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor