Un deputat din partidul olandez PVV a demisionat din cauza site-ului antiimigraţie

Brinkman a spus că formaţiunea nu este democratică şi a criticat site-ul controversat lansat recent, în care olandezii sunt invitaţi să se plângă de imigranţii din Europa Centrală şi de Est.
Epoch Times România
20.03.2012

Unul dintre membrii Partidului Libertăţii (PVV) din Olanda, Hero Brinkman, s-a retras din formaţiune, din cauza site-ului antiimigraţie, ceea ce pune în pericol susţinerea de care se bucură guvernul în legislativ.

Brinkman a spus că formaţiunea nu este democratică şi a criticat site-ul controversat lansat recent, în care olandezii sunt invitaţi să se plângă de imigranţii din Europa Centrală şi de Est.

"Toate tentativele mele de a democratiza partidul au eşuat. Nu sunt de acord cu strategia PVV şi nu sunt de acord cu modul în care partidul ignoră oamenii", a declarat el marţi.

"Migraţia forţei de muncă este legală şi dacă cineva are plângeri în legătură cu infracţiuni, ar trebui să se ducă la poliţie", a subliniat Brinkman, citat de Radio Netherlands.

PVV, condus de Geert Wilders, susţine cabinetul minoritar din Olanda pentru impunerea iniţiativelor economice, în schimbul unor legi mai dure privind imigraţia. Cu susţinerea celor 24 de membri ai Partidului Libertăţii, guvernul lui Mark Rutte are cu un parlamentar mai mult decât opoziţia.

Site-ul controversat, lansat de partidul antiimigraţie PVV condus de Geert Wilders, le cere oamenilor să reclame problemele cauzate de cetăţenii din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte criminalitatea, alcoolismul, drogurile, depozitarea gunoiului şi prostituţia. "Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", proclamă website-ul. Pagina web este ilustrată cu titluri din ziare precum "N-ar fi mai bine dacă v-aţi întoarce?" sau "Est-europenii generează tot mai multă criminalitate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor