Un bizon uriaş se “ciocneşte” cu maşina unei familii, în Parcul Naţional Yellowstone [video]

Bizoni. Imagine ilustrativă
Bizoni. Imagine ilustrativă (pixabay.com)

Clipul video care poate fi vizionat mai sus este o dovadă suficientă - de prezentat angajaţilor unei agenţii de închiriere de maşini - despre cum a fost avariat autoturismul în Parcul Naţional Yellowstone (SUA).

Imaginile arată unul dintre zecile de bizoni din parc lovind maşina închiriată şi spărgând parbrizul. Nu au fost raportate persoane rănite.

Entitatea de presă Casper Star-Tribune a relatat că un membru al familiei a surprins scena pe 13 august, într-un clip video, în momentul în care animalele au oprit traficul.

Mesaj din partea oficialilor Parcului Naţional Yellowstone

Bizonul din Yellowstone îşi petrece mare parte din timp păscând sau culcat pe jos, ceea ce îl face să pară docil. Dar nu este, iar în fiecare vară mulţi turişti care se apropie prea mult de el pot avea surprize neplăcute. Au fost deja raportate diferite episoade neplăcute (unul dintre acestea poate fi vizionat aici).

Bizonul american este un animal periculos. Are masa corporală cuprinsă între 450–1.350 kg, se poate deplasa cu viteze de până la 56 km/h şi poate acoperi distanţe lungi în galop. El atacă cu mare viteză, imediat cum îşi identifică rivalul, lucru care se întâmplă graţie unui fin simţ al mirosului şi al unui auz foarte bun. Este cel mai puternic mamifer ce trăieşte pe marile câmpii ale Americii de Nord.

Oficialii parcului îndeamnă vizitatorii să stea departe de toate animalele mari, inclusiv de cele care se plimbă în jurul parcărilor sau în apropierea străzilor. Reamintesc că există o distanţă care trebuie păstrată, pentru siguranţă, de 23 de metri de bizon, elan, cerb şi coiot şi de cel puţin 92 de metri de urşi şi lupi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură