Un avion Ryanair a luat foc pe un aeroport italian, chiar înainte de decolare

Motorul unui avion al Ryanair a luat foc pe aeroportul Brindisi din Italia. 200 de pasageri au fost evacuaţi pe toboganul de urgenţă al aeronavei, 3 octombrie 2024 (Screenshot - X)
Redacţia
03.10.2024

Aproape 200 de pasageri Ryanair s-au confruntat cu o evacuare pe toboganul de urgenţă al avionului, după ce flăcări puternice au ieşit dintr-un motor, potrivit Express.

Aeroportul Brindisi din Italia a fost martorul panicii atunci când avionul Ryanair, pregătit de decolare, a observat o minge de foc ieşind la unul dintre motoare. Pompierii au intervenit rapid, permiţând evacuarea în siguranţă a tuturor celor 184 de pasageri aflaţi la bord.

Autorităţile au închis aeroportul după incidentul de joi.

„Aeroportul din Puglia anunţă că, din cauza unei probleme cu o aeronavă la plecare, a fost necesară închiderea aeroportului Salento din Brindisi.

Problema, apărută atunci când aeronava era deja aliniată pentru decolare, a necesitat evacuarea pasagerilor prin tobogane de urgenţă.

Toate operaţiunile au fost efectuate în condiţii de maximă siguranţă pentru pasageri şi echipaj. Pasagerii sunt deja la aeroport, unde sunt asistaţi de personalul Aeroportului.

Tehnicienii companiei lucrează la intervenţiile care ţin de competenţa lor şi care sunt necesare, astfel încât Aeroportul din Puglia să poată proceda la verificările ulterioare privind capacitatea de utilizare a pistei şi să procedeze la redeschiderea aeroportului”, se arată într-o declaraţie oficială.

De asemenea, a fost confirmat faptul că nu au existat răniri grave în urma incidentului.

"Zborul FR8826 de la Brindisi la Torino (3 octombrie) a fost întârziat în această dimineaţă după ce echipajul de cabină a observat vapori pe exteriorul aeronavei.

Pasagerii au fost debarcaţi fără incidente şi s-au întors la terminal cu autobuzul. Ne cerem sincer scuze pasagerilor afectaţi pentru această întârziere. O aeronavă de rezervă va opera zborul FR8826 de la Brindisi la Torino în cursul acestei dimineţi", a anunţat un purtător de cuvânt al Ryanair.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor