Un avion rusesc a încălcat spaţiul aerian al Estoniei

Avion rusesc Tupolev Tu-154M
Avion rusesc Tupolev Tu-154M (Wikipedia.org)

Armata susţine că un avion rusesc a pătruns în spaţiul aerian al Estoniei pentru a doua oară în acest an şi după incidente similare înregistrate în 2016 şi 2017.

Oficiali estonieni au afirmat joi că incidentul a avut loc în apropierea insulei Vaindloo în Golful Finlandei şi a implicat un avion Tupolev Tu-154M care aparţinea Ministerului rus de Interne, potrivit RFE/RL.

De asemenea, oficialii au adăugat că avionul a petrecut aproximativ un minut în spaţiul aerian estonian în zona amiezii zilei de miercuri. Ei au mai precizat că avionul nu a prezentat un plan de zbor şi nu a avut niciun contact radio cu sistemul de navigaţie aerian al Estoniei, care este membră a NATO.

Ministerul de Externe a declarat că l-a convocat pe ambasadorul rus după acest incident.

În 12 martie, Estonia a anunţat că un avion militar de transport rusesc Il-76 a pătruns în spaţiul său aerian în apropierea insulei Vaindloo.

Insula respectivă este situată în apropierea unui coridor în care zboară avioane militare şi de transport ale Rusiei pentru a ajunge din regiunea Sankt Petersburg spre enclava rusă Kaliningrad din Marea Baltică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe