Un accident de avion din Nepal s-a soldat cu 15 victime

Luni, cel puţin 15 persoane, inclusiv 11 cetăţeni indieni, au fost ucişi după ce un avion privat s-a izbit de un deal, tocmai când încerca să aterizeze pe un aeroport din Nepal, s-a raportat.
Un supravieţuitor al prăbuşirii unui avion al Agni Air, după ce a primit îngrijiri medicale la un spital din Pokhara, aproximativ 200 de km vest de Kathmandu, pe 14 mai. (Umesh Pun / AFP / GettyImages)
Jack Phillips
15.05.2012

Luni, cel puţin 15 persoane, inclusiv 11 cetăţeni indieni, au fost ucişi după ce un avion privat s-a izbit de un deal, tocmai când încerca să aterizeze pe un aeroport din Nepal, s-a raportat.

Echipa de salvare a recuperat până în prezent nouă cadavre din epava avionului, a relatat Times of India. În accident au mai murit doi cetăţeni danezi şi doi nepalezi, care făceau parte dintr-o echipă de filmare.

Radiodifuzorul IBN-Live a raportat că 21 de oameni s-au aflat la bordul micului avion Dornier, care aparţine Agni Air.

Avionul era foarte aproape de a ateriză pe aeroportul Jomsom. "Accidentul a avut loc la mai puţin de 2 km de aeroport," a relatat controlorul de trafic aerian Purusottam Shakya pentru Times.

"Nu este aşa de greu de aterizat pe aeroportul Jomsom. Noi folosim doar piloţi cu experienţă acolo. Deci, pilotul de la bordul acestui avion avea o mulţime de ore de zbor," a afirmat directorul de marketing al Agni Air, Pramod Pandey, pentru IBN-Live.

Aeroportul Jomsom este în apropiere de templul de la Muktinath, care este un loc popular de pelerinaj pentru hinduşii şi budiştii din India şi Nepal.

"Sunt profund întristat să aud despre acest accident aviatic tragic, care a avut loc în această dimineaţă în apropierea de aeroportul Jomsom din Nepal. Aş dori să transmit condoleanţe mele profunde familiilor tuturor celor care şi-au pierdut viaţa," a declarat ministrul Afacerilor Externe S.M. Krishna pentru Hindustan Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor