Un accident aviatic din Siberia s-a soldat cu 31 morţi

Cel puţin 31 de oameni au fost ucişi la bordul unui avion rus de pasageri, în Siberia, care s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat, au relatat rapoartele mass-media.
Alex Johnston
03.04.2012

Cel puţin 31 de oameni au fost ucişi la bordul unui avion rus de pasageri, în Siberia, care s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat, au relatat rapoartele mass-media.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a declarat luni pentru televiziunea de stat RT-T că au existat 43 de persoane la bordul avionului care pleca din oraşul Tyumen către oraşul petrolier Surgut.

Cei 12 supravieţuitori grav răniţi au fost duşi la un spital din apropiere pentru a fi supuşi unei intervenţii chirurgicale. Nouă dintre pasagerii răniţi au ieşit din operaţie şi sunt în stare gravă, dar stabilă, a relatat RT-T.

Anchetatorii au declarat că accidentul ar fi fost cauzat de o defecţiune tehnică. Martorii au spus că au observat fum la motoarele aeronavelor înainte de accident.

"Această versiune a evenimentelor este susţinută şi de faptul că echipajul s-a întors pe aeroportul Tyumen aproape instantaneu după decolare", a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului de investigaţie, Vladimir Markin, în conformitate cu RT. Ei au exclus posibilitatea unui atac terorist, dar au spus că o eroare de pilotaj ar fi putut fi un factor.

UTair, aeronava privată care a operat zborul, a declarat că va plăti 67.900 dolari către rudele fiecărei victime a accidentului, în conformitate cu Radio Europa Liberă.

"Am stabilit un sediu operaţional şi am angajat toate resursele necesare", a declarat guvernatorul Tyumen Oblast, Vladimir Iakushev, potrivit Radio Europa Liberă. "După cum puteţi vedea, anchetatorii şi poliţia conlucrează la faţa locului, ei anchetează locul accidentului. Principala sarcină este acum identificarea [victimelor] şi notificarea rudelor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor