Ultimatumul lui MRU: “ori rămânem un club de discuţii, ori devenim partid politic şi intrăm în joc”

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), doreşte o clarificare în interiorul formaţiunii pe care a fondat-o părând a fi deranjat de ritmul lent cu care ICCD face tranziţia de la o organizaţie non-guvernamentală la statutul de partid politic.
Mihai Răzvan Ungureanu la miting (Epoch Times România)
Bogdan Costea
19.08.2012

Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta (ICCD), doreşte o clarificare în interiorul formaţiunii pe care a fondat-o părând a fi deranjat de ritmul lent cu care ICCD face tranziţia de la o organizaţie non-guvernamentală la statutul de partid politic. Fostul premier susţine că ONG-ul pe care-l conduce este cel mai mare din România şi aşteaptă răspunsul susţinătorilor săi dacă este mai bine să se transforme în partid sau ”să rămână un club, o bâzâială etică” pentru partidele politice. ”La ora actuală suntem cel mai mare ONG din România. Avem aproape 15.000 de membri şi sunt convins că putem ajunge rapid şi la 100.000. Avem sedii în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Arad, Braşov, vom avea în curând şi la Iaşi, la Constanţa, la Ploieşti, vom mai avea câteva în Bucureşti şi vom acoperi toată ţara, aşa că până duminică (n.r. – 19 august) aştept răspunsurile voastre la întrebarea: ne transformăm în partid sau rămânem un club de discuţii, o bâzâială etică pentru partidele politice?!”, susţine Ungureanu într-o postare pe pagina de facebook a ICCD.

Ungureanu face o analiză a scenei politice şi a posibililor parteneri din partea dreaptă a eşicherului politic. ”PDL este un partid mare, dar care nu şi-a băut încă ultimul pahar de cucută. PNŢCD este un partid cu trecut mare dar, din păcate, fără prezent, care îşi doreşte, desigur, un viitor. Noua Republică este un partid fără trecut, fără prezent şi fără viitor, care îşi doreşte şi el ceva”, mai susţine acesta.

De asemenea, fostul premier mai explică faptul că fiecare cetăţean este liber să aleagă în ce partid se înscrie. ”Vrea cineva să se înscrie în PDL? E liber să o facă. Vrea cineva să se înscrie în PNŢCD? E liber să o facă. Vrea cineva să se înscrie în Noua Republică? Eu, unul, nu! Avem două variante: ori rămânem un club de discuţii, ori devenim partid politic şi intrăm în joc”, conchide acesta.

La ora actuală suntem cel mai mare ONG din România. Avem aproape 15.000 de membri şi sunt convins că putem ajunge rapid şi la 100.000.

Conform informaţiilor de culise, Ungureanu este nevoit să forţeze nota pentru că ICCD se doreşte a fi “motorul” viitoarei mari Alianţe de Centru Dreapta, care va mai cuprinde PDL, PNŢCD, Partidul Noua Republică şi Fundaţia Creştin Democrată, coordonată de Teodor Baconschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor