UE va reduce tarifele propuse iniţial pentru Tesla şi alte vehicule electrice din China

Tesla Roadster (Image credit: SpaceX)
Redacţia
11.09.2024

Uniunea Europeană va reduce tarifele finale propuse pentru Tesla şi va reduce uşor ratele pentru alte vehicule electrice din China, după ce va lua în considerare observaţiile prezentate de companii, a declarat marţi o sursă familiarizată cu această chestiune, transmite Reuters.

Rata tarifară propusă pentru Tesla va scădea de la 9% la 7,8%, a declarat sursa. Pentru BYD, nu a existat nicio modificare a tarifului său de 17%. Pentru Geely, noua rată ar fi de 18,8%, de la 19,3% anterior. O rată maximă de 35,3% s-ar aplica SAIC şi altor companii care nu cooperează cu ancheta UE, a declarat sursa.

Aceste tarife se adaugă la taxa de import standard de 10% a UE pentru autovehicule.

Comisia Europeană, care conduce ancheta antisubvenţii privind vehiculele electrice produse în China, a refuzat să comenteze. Tesla nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de comentarii.

Luna trecută, UE a prezentat propunerea sa iniţială privind taxele finale, stabilind o rată separată de 9% pentru EV-urile Tesla, o reducere bruscă faţă de taxa mai mare care se va aplica tuturor societăţilor cooperante - stabilită în prezent la 20,7%.

Acest tarif urmează să se aplice anumitor producători chinezi, precum Chery, Great Wall Motor Co şi NIO, precum şi unei serii de întreprinderi comune între societăţi chineze şi producători auto din UE.

China şi societăţile afectate au avut la dispoziţie 10 zile pentru a-şi prezenta observaţiile, iar Comisia le-a luat în considerare pentru a stabili niveluri revizuite ale tarifelor.

Taxele finale propuse vor fi supuse votului celor 27 de state membre ale UE. Acestea vor fi puse în aplicare cu excepţia cazului în care o majoritate calificată de 15 membri ai UE, reprezentând 65% din populaţia UE, votează împotrivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor