UE regretă decizia Rusiei de a restricţiona importul de carne din R. Moldova

Carne de vacă şi de porc
Carne de vacă şi de porc (Sean Gallup / Getty Images)

Uniunea Europeană regretă decizia autorităţilor ruse de a restricţiona importul de carne din Republica Moldova. Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al UE pentru Comerţ, John Clancy.

Potrivit lui Clancy, UE va menţine în permanenţă contactul cu partenerii săi din R. Moldova pentru a determina cauzele interdicţiei. Totodată, UE se aşteaptă la adoptarea unei rezoluţii privind problema creată, în conformitate cu normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Oficialul european a reiterat faptul că Acordurile de Asociere şi de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre UE şi Republica Moldova sunt pe deplin compatibile cu aranjamentele comerciale moldo-ruse şi că nu trebuie să aibă un impact negativ asupra acestora.

Clancy a menţionat că “ratificarea de ieri de către Parlamentul ţării a Acordului de Asociere este o dovadă a alegerii democratice a poporului Republicii Moldova de consolidare a relaţiilor cu UE”.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului federal de control veterinar şi fitosanitar din Rusia, Rosselhoznadzor, începând cu 5 iulie a.c. carnea de porc, vită, oaie şi cal din Republica Moldova va putea fi importată doar sub formă de carcase, semicarcase şi oase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe