UE este mulţumită de modul în care Moldova a rezolvat problema controlului asupra migraţiei în regiunea transnistreană

(The Epoch Times)

În cadrul conferinţei de presă de miercuri, şeful delegaţiei Uniunii Europene în Moldova a declarat că UE este mulţumită de modul în care Moldova a rezolvat problema controlului asupra migraţiei în regiunea transnistreană a frontierei moldo-ucrainene. Potrivit lui, autorităţile moldoveneşti au reuşit să găsească un compromis şi să-şi îndeplinească obligaţiile.

Acesta a menţionat că prin crearea oficiilor Biroului pentru Migraţiune şi Azil, Chişinăul a rezolvat o problemă triplă: asigurarea controlului asupra fluxului migraţional pe această porţiune, crearea unei frontiere artificiale în ţară, păstrarea poziţiei faţă de populaţia din Transnistria şi asigurarea liberului trafic pentru aceştia.

"Felicit Parlamentul cu această reuşită. Ba chiar mai mult, în legislaţie au fost introduse modificări care exclud interdicţiile impuse anterior locuitorilor din Transnistria care deţin cetăţenie rusă sau ucraineană", a mai spus diplomatul.

Acesta a anunţat că recent, împreună cu delegaţia Departamentului Afacerilor Interne a Comisiei Europene, a vizitat Transnistria şi a avut o întrevedere cu liderul administraţiei locale Evgheni Şevciuk.

"Am avut o întrevedere foarte lungă şi constructivă. Am înţeles că decizia luată, în linii generale, aranjează şi partea transnistreană. Este foarte important ca pe viitor să fie păstrată transparenţa în luarea deciziilor", a declarat Tapiola.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe