Udrea contraatacă în Gala Bute

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Trimisă în judecată în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a contraatacat, acuzând abateri disciplinare în modalitatea în care s-au efectuat cercetările în cazul său.

Potrivit stiripesurse.ro, fostul ministru a depus, prin avocaţii săi, o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva procuroarei DNA Ana Dana, care a instrumentat dosarul şi a trimis-o în judecată. Udrea o acuză pe aceasta de exercitarea funcţiei cu rea credinţă.

Sesizarea a ajuns la CSM pe 13 octombrie şi a fost trimisă la Inspecţia Judiciară pentru verificarea eventualelor abateri disciplinare comise de magistrat. Conform Agerpres, Inspecţia Judiciară a confirmat astăzi că a primit sesizarea Elenei Udrea, aceasta urmând să fie repartizată unui inspector judiciar care va face verificările prealabile, pentru a stabili dacă sunt indicii privind săvârşirea de către vreun magistrat de abateri disciplinare.

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, în faţa magistraţilor, în dosarul Gala Bute. Apărută pentru prima dată în faţa judecătorilor în acest dosar, fostul ministru a respins toate acuzaţiile care i se aduc şi a declarat că se opune cererilor foştilor săi colaboratori de judecare în procedură simplificată.