Udrea contraatacă în Gala Bute

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Trimisă în judecată în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a contraatacat, acuzând abateri disciplinare în modalitatea în care s-au efectuat cercetările în cazul său.

Potrivit stiripesurse.ro, fostul ministru a depus, prin avocaţii săi, o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva procuroarei DNA Ana Dana, care a instrumentat dosarul şi a trimis-o în judecată. Udrea o acuză pe aceasta de exercitarea funcţiei cu rea credinţă.

Sesizarea a ajuns la CSM pe 13 octombrie şi a fost trimisă la Inspecţia Judiciară pentru verificarea eventualelor abateri disciplinare comise de magistrat. Conform Agerpres, Inspecţia Judiciară a confirmat astăzi că a primit sesizarea Elenei Udrea, aceasta urmând să fie repartizată unui inspector judiciar care va face verificările prealabile, pentru a stabili dacă sunt indicii privind săvârşirea de către vreun magistrat de abateri disciplinare.

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, în faţa magistraţilor, în dosarul Gala Bute. Apărută pentru prima dată în faţa judecătorilor în acest dosar, fostul ministru a respins toate acuzaţiile care i se aduc şi a declarat că se opune cererilor foştilor săi colaboratori de judecare în procedură simplificată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne