Ucraina o va acuza pe Timoşenko de crimă

În următoarele zile, Ucraina vrea să o acuze de crimă pe fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, potrivit EurActiv.
Olexander Timoşenko (s), soţul ex-premierul ucrainean Iulia Timoşenko şi fiica lor Eugenia Timosenko la o conferinţă de presă la Praga, 30 aprilie. (Michal Cizek / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
11.05.2012

În următoarele zile, Ucraina vrea să o acuze de crimă pe fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, potrivit EurActiv.

Adjunctul procurorului general Renat Kuzmin a susţinut pe site-ul lor că Timoşenko ar fi fost implicată în asasinarea din 1996 a lui Yefhen Shcherban, un membru al parlamentului şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina.

"Astăzi, procuratura investighează acest caz şi verifică faptele care indică participarea lui Timoşenko şi a [fostului prim-ministru Pavlo] Lazarenko în organizarea şi finanţarea acestei crime. Iar acţiunile deja întreprinse au dat rezultate", a spus Kuzmin.

Timoşenko se află în închisoare, după ce a fost condamnată anul trecut de abuz de putere în vremea când era la conducere, ea negând acuzaţiile împotriva ei şi spunând că procesul a fost motivat politic.

Timoşenko a declarat recent că a fost bătută când a fost mutată din celula ei, şi, prin urmare, a intrat în greva foamei.

"Ea este tratată de medici germani, de medici ucraineni, de proprii ei medici. Ea a fost controlată medical [în timpul detenţiei] de 266 de ori. Nici un prizonier din Europa nu beneficiază de atâta tratament medical ca Timoşenko ", a spus Kuzmin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor