Ucraina nu este implicată în atacul de la Moscova, afirmă purtătorul de cuvânt al agenţiei de spionaj de la Kiev

Atac al uneia dintre cele mai mari săli de spectacole din Moscova, 22 martie 2024 (Social Media)
D.B.
24.03.2024

Ucraina nu a fost implicată în atacul armat de vineri din apropierea Moscovei, iar sugestiile privind o legătură ucraineană "nu au nimic în comun cu realitatea", a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al agenţiei militare de spionaj de la Kiev, transmite Reuters.

Anunţul vine în contextul în care Serviciul de securitate rus FSB a declarat că "toţi cei patru terorişti" care au stat la baza atacului de la o sală de concerte din apropierea capitalei au fost arestaţi în timp ce se îndreptau spre graniţa ucraineană şi că aceştia aveau contacte în Ucraina.

"Aceasta este, desigur, o altă minciună a serviciilor speciale ruseşti, care nu are nimic în comun cu realitatea şi nu rezistă la nicio critică", a declarat Andri Iusov, de la Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării.

El a adăugat că "Ucraina nu a fost, desigur, implicată în acest atac terorist".

"Ucraina îşi apără suveranitatea de invadatorii ruşi, îşi eliberează propriul teritoriu şi luptă cu armata ocupanţilor şi cu ţinte militare, nu cu civili", a subliniat Iusov.

Afirmaţiile sale le-au reluat pe cele ale consilierului prezidenţial Mihailo Podoliak, care a negat orice legătură ucraineană în comentariile de vineri seara şi din nou sâmbătă. Podoliak a scris sâmbătă pe X că "orice încercare de a lega Ucraina de atacul terorist este absolut nesustenabilă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor