Turneul Campionilor. Grecul Stefanos Tsitsipas şi-a adjudecat mult râvnitul trofeu

Jucătorul grec a cucerit ediţia 2019 a Turneului Campionilor după o finală incediară cu austriacul Dominic Thiem, scor final 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4), devenind astfel cel mai tânăr câştigător al trofeului de la australianul Leyton Hewitt (2001) încoace.
Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas.
Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas. (Getty Images)

Stefanos Tsitsipas (21 ani, 6 ATP) a reuşit o frumoasă performanţă, duminică seara, şi anume cucerirea Turneului Campionilor desfăşurat la Londra - Nitto ATP Finals.

Tenismanul grec nu a avut deloc o misiune uşoară, oponentul său austriac Dominic Thiem (26 ani, 4 ATP) ridicându-i destul de multe probleme pe timpul celor două ore şi 35 de minute cât a durat duelul. Tabela de marcaj a arătat la final scorul 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4).

De menţionat că pentru Tsitsipas aceasta a fost prima prezenţă la un turneu de asemenea calibru. El a devenit al patrulea debutant care şi-a adjudecat titlul suprem, după Andy Murray (2016), Grigor Dimitrov (2017) şi Alexander Zverev (2018).

În proba de dublu, anul acesta titlul a revenit perechii franceze Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut care au trecut în marea finală de cuplul Raven Klaasen (Africa de Sud)/Michael Venus (Noua Zeelandă), scor final 6-3, 6-4.