Tudose, săgeţi către FMI: Ori nu vă pricepeţi absolut deloc, ori are cineva ceva cu România

Premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulţumit că Fondul Monetar Internaţional "a greşit" de două ori prognozele referitoare la ţara noastră, astfel că i-a chemat pe reprezentanţii organismului la Palatul Victoria pentru a discuta pe această temă.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ultimele două previziuni făcute de Fondul Monetar Internaţional - care se pregăteşte să facă un nou raport de ţară - în legătură cu România au fost greşite, a acuzat marţi seară, la TVR, premierul Mihai Tudose, care a avut în cursul zilei o discuţie la Palatul Victoria cu reprezentanţii instituţiei.

"Am avut o discuţie astăzi cu FMI, care, tot aşa, avea o previziune. Discuţia a fost foarte simplă: ultimele două previziuni pe care le-aţi făcut despre România au fost greşite. Noi am spus că vom creşte cu 5,2, voi aţi spus că vom creşte cu 3, după aia voi aţi spus că nu vom creşte deloc, uite că s-a făcut 5,7. Dacă şi data viitoare o daţi strâmbă, pe româneşte, şi ultima acum este previziunea de închidere de an cu deficitul bugetar, noi susţinem că ne închidem sub 3 - 2,95 - 2,98, ei - că e 3 şi un pic.

Dacă voi daţi acest tip de comunicare, eu înţeleg că pot exista două tipuri de abordare: ori nu vă pricepeţi absolut deloc, sau are cineva ceva cu România. În ambele cazuri este ultima dată când mai interacţionăm că...", a declarat premierul Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Prim-ministrul PSD a adăugat că încă nu a tras concluzia că Fondul Monetar Internaţional merge pe vreo pistă dintre cele două menţionate mai sus.

La întâlnirea cu reprezentanţii FMI, au participat, alături de Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne