Tudor Muşat crede că ar putea fi mâna "Sistemului" în cazul Şoşoacă: Singurul beneficiar net pare Ciucă

Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
08.10.2024

Jurnalistul Tudor Muşat a opinat că decizia Curţii Constituţionale care a scos-o din cursa pentru Cotroceni pe Diana Şoşoacă încurcă de fapt PSD-ul şi îl avantajează pe prezidenţiabilul PNL Nicolae Ciucă.

"O eventuală 'făcătură' PSD s-ar fi bazat doar pe presupunerea că e atâta ură pe Şoşoacă încât toată lumea va aplauda fericită decizia CCR. Nici cei mai orbiţi de putere pesedişti nu ar fi crezut că-i atât de simplu. Deci nu-i ajută, pare, dimpotrivă, că-i încurcă. O intervenţie PNL la cinci judecători numiţi de PSD-UDMR să dea o decizie care să facă PSD să arate prost iar nu e ceva credibil. Şi-atunci? Cine mai rămâne? 'Sistemul' - de-aici & de-afară - care să fi decis să mai agite niţel spiritele şi să mai echilibreze situaţia cât să nu şi-o ia PSD-ul prea tare în cap?", a declarat Tudor Muşat.

Potrivit jurnalistului, până una-alta, singurul beneficiar net pare Nicolae Ciucă, care strigă de zor cum vor pesediştii să confişte tot, cum s-a terminat cu coaliţia şi cu relaţia cu Marcel Ciolacu şi câtă nevoie este de unirea dreptei etc.

"N-or fi rezultatele spectaculoase, dar poate nici de neglijat, dacă ne uităm la cum stătea până mai ieri în sondaje. S-o găsi cineva să creadă", a precizat Tudor Muşat, adăugând că Ciucă pare împins de o "mână nevăzută" spre turul doi.

Cât despre motivarea Curţii Constituţionale în cazul Şoşoacă, jurnalistul a remarcat că avem de-a face o cu premieră.

"Premieră românească marca CCR: motivarea ne spune, foarte pe scurt, că ţara nu poate fi lăsată pe mâna cuiva cu o conduită prealabilă ca a Dianei Şoşoacă. Nici nu mai contează dacă va respecta Constituţia ajunsă preşedinte, contează că nu a respectat-o până acum. Deşi nu are nicio condamnare în acest sens. N-a ieşit bine la 'caracterizare', cum ar veni", a precizat Tudor Muşat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor